Cine ma poate ajuta...Urgentt...va rogg
1. Calculati:
a) (2x² - 3x+1)-(4-x²+2x);
2. Calculati folosind formulele de calcul prescurtat:
a) (-x-4)*(x-4);
b) (√10x+√2)²-(3√2x+2)*(3√2x-2)+(√5x-2)²;
Va roggg...ajutatima!!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
a) (2x² - 3x+1)-(4-x²+2x)=
2x² - 3x+1-4+x²-2x=
3x²-5x-3
a) (-x-4)*(x-4)=
-(x+4)*(x-4)=
-(x²-4²)=
-(x²-16)=
16-x²
b) (√10x+√2)²-(3√2x+2)*(3√2x-2)+(√5x-2)²=
(√10x+√2)²-(3√2x)²-2²+(√5x-2)²=
10x²+4√5x+2-18x²-4+5x²-4√5x+4=
-8x²+2=2(1-4x²)
2x² - 3x+1-4+x²-2x=
3x²-5x-3
a) (-x-4)*(x-4)=
-(x+4)*(x-4)=
-(x²-4²)=
-(x²-16)=
16-x²
b) (√10x+√2)²-(3√2x+2)*(3√2x-2)+(√5x-2)²=
(√10x+√2)²-(3√2x)²-2²+(√5x-2)²=
10x²+4√5x+2-18x²-4+5x²-4√5x+4=
-8x²+2=2(1-4x²)
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Franceza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă