Limba română, întrebare adresată de liviu055, 8 ani în urmă

Cine se pricepe bine la limba și literatura română și mă poate ajuta și pe mine la acest exercițiu.Vă rog mult!!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Kindoff
1
Dimitrie Cantemir, (1673 – 1723), este unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai istoriei și culturii românești.

Patron și protector al instituției de învățământ, Dimitrie Cantemir a fost ales de către fondatori ca egidă și emblemă spirituală datorită activității deosebit de complexe în întreaga sferă a cunoașterii valorilor culturale și spirituale, datorită rolului său de ambasador constant și asiduu al culturii și valorilor românești.

Cugetările sale au o însemnătate vastă și in mare parte sunt citate despre viata si despre cum vede el lumea.
In primul aforism ne explica faptul ca niciodata, nimeni nu este atât de știutor astfel încât sa nu mai trebuiască sa învețe nimic. Întotdeauna învățam cat trăim. Doar cel ce nu mai este , nu mai are nimic de reținut.

“Lumea este o grădina iar oamenii ca florile”.
Intr-o grădina sunt multe flori de toate felurile dar toate au același numitor comun: apa. Apa este vitala pentru flori alături de lumina si caldura . La fel si oamenii au nevoie de apa adica de învățăminte si cunoștințe pentru a înflori si a trai frumos si îndelungat.

In al treilea aforism face referire la sănătatea minții care este esențială si care trebuie păstrată intacta si trebuie tot timpul alimentata prin învățare.

Prin “voroava” se intelege vorba frumoasa asa cum o spune si autorul si cuvintele cat mai numeroase îmbogățesc vocabularul omului.

Ultimul aforism dar nu cel din urma are, poate, cea mai frumoasa însemnate căci arata ce fel de om este de fapt înțelept ci nu cum inteleg alții.
Nu statutul social te face neaparat atotcunoscător ci omenia, bagajul de cunoștințe acumulat si “sănătatea mintala” .

Alte întrebări interesante