Biologie, întrebare adresată de P4M4, 9 ani în urmă

Cine stie sa rezolve asta e boss

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ELSWORD
2
1-primele vietuitoare
2-bacterii
3-alge albastre
4-flagelate
5-alge verzi
6-muschi
7-ferigi
8-gimnosperme
9-angiosperme
10-alge brune
11-alge rosii
12-ciuperci
13-lichieni
Din primele vietuitoare=>bacterii;alge albastre si ferigi
Din alge albastre=>alge rosii
Din flagelate=>alge brune; alge verzi si ciuperci
Din alge verzi=>licheni; alge rosii; ferigi si muschi
Din ferigi=>gimnosperme
Din gimnosperme=>angiosperme
Cred ca asa e...
SUCCES!!!
Răspuns de cristiivanescu7
1
Porumbul (Zea mays ssp. mays; regional:păpușoi, cucuruz) este o cereală originară din America Centrală cultivată azi în multe regiuni ale lumii ca plantă alimentară, industrială și furajeră, reprezintă alături de grâu, 80% din producția de cereale. Porumbul aparține familiei Poaceae. Are tulpina înaltă și groasă, neramificată, care se numește popular „cocean”, cu frunze lungi și ascuțite la vârf, aspre. Pe aceeași plantă se găsesc flori feminine și flori masculine pe aceeași tulpină. Florile masculine se găsesc în vârful tulpinii. Inflorescența este sub forma unui spic sau panicul. Florile feminine se găsesc la subsoara frunzelor.
Deși unele varietăți de porumb pot crește până la 7 metri în înălțime, porumbul comercial este cultivat la o înălțime maximă de 2,5 metri. Porumbul dulce este de obicei mai scurt decât varietățile de porumb de câmp.
Alcătuirea plantei[modificare | modificare sursă]Frunzele sunt mari și liniare. Florile bărbătești sunt grupate în vârful tulpinii într-o inflorescență numită spic compus ramificat. Florile feminime se găsesc mai jos pe tulpină, grupate într-o inflorescență, numită știulete. Stigmatul pistilului este foarte lung și formează mătasea porumbului. Fructul este o cariopsă care conține amidon, substanțe proteice și uleiuri.

Alte întrebări interesante