Limba română, întrebare adresată de botezatumarius352, 8 ani în urmă

cine sunt locuitorii insulei laputa​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de madadeviss
1

Buna

Populația Laputei este formată în principal din oameni educați, care sunt pasionați de matematică, astronomie, muzică și tehnologie, dar nu reușesc să-și pună cunoștințele în practică. Slujitorii formează restul populației.

Laputanii s-au specializat în probleme de levitație magnetică și au descoperit doi sateliți ai lui Marte (care în realitate vor fi descoperiți abia peste 150 de ani). Cu toate acestea, ei sunt incapabili să construiască clădiri cu pereți drepți sau să coase haine potrivite, deoarece știu să mânuiască cvadrantul și compasul mai bine decât creionul și ruleta.

Laputa este o societate dominată de bărbați. Soțiile solicită de multe ori să părăsească insula pentru a vizita tărâmul de dedesubt; cu toate acestea, aceste autorizații  nu sunt aproape niciodată acordate pentru că femeile care părăsesc Laputa nu mai doresc să se întoarcă. Hainele laputanilor, care nu se potrivesc, sunt decorate cu simboluri astrologice și figuri muzicale. Își petrec timpul ascultand muzica sferelor. Ei sunt preocupați de astrologie și își fac permanent griji că soarele se va stinge. Casele laputane, observă el, sunt prost construite, cu pereți strâmbi și fără unghiuri drepte. Femeile laputane sunt mai active sexual și adultere, preferându-i pe oamenii de pe insula Balnibarbi. Soții laputani, care sunt atât de absorbiți de calcule matematice și muzicale, nu știu că soțiile lor îi înșală.

Din cauza lor permanentelor preocupări intelectuale, laputanii sunt descriși, de asemenea, ca fiind atât de pierduți în gânduri, că nu se mișcă decât dacă sunt loviți de un „pocnitor”, că multe dintre capetele lor sunt înclinate într-o parte și că suferă de multe ori de strabism: un ochi era întors către interior și celălalt se uită în sus „spre zenit”. Ochii orientați ciudat ai laputanilor sunt parodii ale lui Swift la adresa microscopului și telescopului. Atât de absorbiți sunt laputanii în studiile lor științifice încât ei nu pot funcționa în lumea de zi cu zi și nici nu pot să o perceapă.


madadeviss: coronita?
suruteodor2006: gg
Alte întrebări interesante