Limba română, întrebare adresată de Denii803, 9 ani în urmă

Citeste afirmatiile de mai jos . Incercuieste litera A , daca le consideri adevarate , sau litera G , daca le consideri gresite :
Conform DOOM 2 , nu se vor desparti la capat de rand , ci se vor trece integral pe randul urmator : abrevierile care sunt scrise legat , numele proprii de persoane , numeralele cardinale scrise cu cifre si litere ( A / G )
Consoanele duble noteaza un singur sunet-in unele neologisme si jn nume proprii scrise dupa model strain-, care se pronunta o singura data , avand aceeasi caloare ca si consoana simpla : fortissimo , watt , Anton Pann etc . ( A / G )

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de RomanRazvan
8
Conform DOOM 2 , nu se vor desparti la capat de rand , ci se vor trece integral pe randul urmator : abrevierile care sunt scrise legat , numele proprii de persoane , numeralele cardinale scrise cu cifre si litere G
Consoanele duble noteaza un singur sunet-in unele neologisme si jn nume proprii scrise dupa model strain-, care se pronunta o singura data , avand aceeasi caloare ca si consoana simpla : fortissimo , watt , Anton Pann etc . A


Denii803: Multumesc :D
Alte întrebări interesante