Limba română, întrebare adresată de CrazyNoob, 9 ani în urmă

Citeste strofele: O!minune,farmec dulce!O,putere creatoare! In oricare zi pe lume iese cate-o noua floare, S-un nou glas de armonie completeaza imnul sfant Ce se-nalta catra ceruri de pe veselul pamant. Este timpul renvierii, este timpul rennoirii, S-a sperantei zambitoare,s-a placerei,s-a iubirei, Pasarea-si gateste cuibul,floarea mandrele-i colori, Campul via sa verdeata,lanul scumpelei comori. Sus,paianjenul pe un frasin, urzind panza-i diafana Cu-al sau fir de-argint subtire face-o punte-aeriana Iar in leagan de matasa grangurul misterios Cu privighetoarea dulce se ingana-armonios. exercitii: 1) transcrie doua adjective din prima strofa si analizeaza-le. 2)transcrie,din ultima strofa,un adverb de loc si adverb de mod si analizeaza-le 3)comenteaza,intr-un text de 10-15 randuri, modul in care este descrisa primavara in versurile reproduse.Te vei referi la: -elementele care apar in tabloul primaverii; -figuri de stil prin care se realizeaza descrierea; -sentimentele care domina in poezie; -ce idei,sentimente iti transmit aceste versuri.

Va rog din tot sufletul!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ioa2334
4
1)nou=adj,nr singular,gen neutru,caz acusativ,functie sintactica de atribut adjectival prepozitional determinat de substantivul "glas"
Sfant=adj,nr singular,gen neutru,caz acusativ,functie sintactica de atribut adjectival determinat de substantivul "imnul"
2)armonios=adverb de mod,functie sintactica de complement circumstantial de timp,cazul acusativ (nu stiu ce altceva se mai analizeaza)
Sus=adverb de loc,functie sintactica de complement circumstantial de loc,cazul acusativ
Sper ca ti-am fost de ajutor pana aici!Cu punctul "3" nu te pot ajuta
Alte întrebări interesante