Limba română, întrebare adresată de ajutatima22, 9 ani în urmă

Citeste urmatorul plan de idei si scrie un text creativ , dezvoltand fiecare idee din plan cu 2-3 enunturi . Da-i un titlu potrivit.<br />
Introcere : locul, anotimpul , momentul zilei in care are loc intalnirea<br />
Cuprins :<br />
infatisarea mirifica a gradinii <br />
intalnirea neasteptata a Mirunei cu Primavara <br />
darul primit de fetita <br /><br />
dorinta ascunsa a fetei<br />
promisiunea zanei Primaverii <br />
lumina aurie Soarelui <br />
Incheiere: <br />
emotiil provocata de intalnirea neasteptata a Mirunei cu Zana Primavara<br />
URGENT VA ROG !!!!!<br /><br /><br /><br />

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DanaRozalia
40

Venise primavara in sfarsit! In aerul racoros al diminetii pluteau mirosuri ametitoate de flori.

Miruna intra in gradina si ramase muta in fata multitudinii de culori ce i se infatisau in fata ochilor. Lalele galbene era pline de roua diminetii, bujorii rosii si albi se desfatau in razele caldute ale soarelui, margaretele micute isi scoteau coroana alba din iarba isar irisii mov se inaltau triumfatori deasupra tuturor celorlalte flori. albinele isi incepusera deja zborul necontenit si bazaiau voioase, cercetand cu atentie fiecare floare in parte.

Deodata, un vanticel usor incepu sa adie si, inconjurata de o aura de petale multicolore, zana Primaverii aparu in gradina. Era foarte frumoasa si florile isi plecara toate capul cand o zarira.

Uimita, Miruna ii spuse zanei ca este minunata si zana ii aseza usor pe pletele blonde o coronita facuta din toporasi gingasi si margarete.

Miruna ii multumi zanei pentru dar si o ruga sa nu plece niciodata din gradina.

Zana ii spuse ca in curand va trebui sa plece, sa lase locul ei surrorii mai mari, Vara, insa ii promise ca,in fiecare an, dupa iarna cea grea,se va intoarce in gradina si va aduce cu ea lumina aurie a soarelui, adierea calduta a vantului, florile si pasarile calatoare.

Auzind aceasta promisiune, Miruna ii multumi inca o data pentru cadou si isi continua plimbarea prin gradina fermecata, incantata de tot ceea ce vedea.

Isi promise ca nu va uita ca, in aceeasi zi anul viitor, sa se reintoarca in gradina, pentru a se reintalni cu acesta minunata zana, care ne daruieste tuturor minunatiile primaverii.

Alte întrebări interesante