Limba română, întrebare adresată de manescubianca1712, 8 ani în urmă

Citez din ce a scris profa: “Veți căuta pe internet despre Ioana D’Arc și veți citi despre vizța ei cel puțin două materiale... Veți selecta evenimentele cele mai importante și veți realiza o bandă desenată pornind de la ea.” Deci vă rog să rezolvați cerința de mai sus în afară de banda desenată, iar în locul acelei benzi... vă rog faceți-mi o scurtă poveste pe care eu o să o desenez!!! Vă rog e ff important...mulțumesc! Dau coroana!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saddy2006
0

Răspuns:

Ioana d'Arc este una din figurile emblematice ale Franței și sfântă a Bisericii Catolice .

A fost supranumită de naționaliștii francezi Fecioara din Orleans și i s-a atribuit faptul că, în urma unor viziuni, Dumnezeu i-a spus să elibereze pământurile Franței care erau dominate de Anglia după Războiul de 100 de ani (1337–1453).

Ioana d’Arc, o eroină simbol pentru Franța și un simbol al luptei pentru libertate. Există și voci care spun că Ioana d’Arc ar fi fost de fapt schizofrenică, iar ceea ce a rămas în istorie drept vocile divine care ar fi îndemnat-o să elibereze Orleans-ul ar fi fost, de fapt, rezultatul unor probleme psihice. Dincolo de această controversă, Ioana d’Arc a rămas în istorie pentru faptul că a produs un moment de cotitură în războiul de 100 de ani.

Ioana d’Arc s-a născut în anul 1412, în Burgundia, la Domremy. A copilărit într-o Franță devastată de război, pentru că regii Angliei, urmași ai ducelui de Normania, William Cuceritorul, aveau pretenții la coroana franceză.

n anul 1429, o tânără de 16 ani, Ioana d’Arc, a avut o viziune și a mers la viitorul rege ca să i-o împărtășească. Se spune că acesta a încercat să îi joace o farsă și s-a deghizat, însă Ioana d’Arc  l-a recunoscut, după un semn divin, și i-a dezvăluit patru profeții.

Cazul tinerei a stârnit vâlvă, iar Ioana d’Arc a fost interogată de clerici și de teologi, care în cele din urmă au fost convinși de răspunsurile ei. Tânăra a primit o armură, un drapel, precum și dreptul de a conduce o armată. Ea a reușit să stârnească o adevărată fervoare religioasă și a pornit să elibereze Orleans-ul, asediat de multă vreme de englezi.

A obținut o victorie cu un imens impact psihologic, pentru că era pentru prima dată după multă vreme când francezii îi învingeau pe englezi. Trupele franceze au prins curaj, astfel încât au urmat și alte victorii.

În 24 mai 1430, Ioana d’Arc a fost luată prizonieră de un cavaler burgund și apoi a fost vândută regelui Angliei.

Ea era convisă că va fi răscumpărată de Regele Franței, însă Carol al VII-lea a refuzat să o ajute pe cea căreia îi datora tronul.

Într-un proces controversat, Ioana d’Arc a fost judecată de Inchiziție sub acuzația de erezie și condamnată la ardere pe rug. Execuția a avut loc în 30 mai 1431. A murit cu numele lui Isus Crisos pe buze.

Ioana d’Arc a intrat în legendă, pentru că intervenția ei a schimbat soarta războiului, câștigat de francezi. După secole, în anul 1909, Biserica a recunoscut greșeala comisă de Inchiziție, iar Ioana d’Arc a fost beatificată. În anul 1920, Papa Benedict al XV-lea a decis sanctificarea eroinei.

Explicație:


manescubianca1712: Merci mult
manescubianca1712: Nu pot să-ți dau coroana!!!?!
manescubianca1712: Nu îmi arată cum
Alte întrebări interesante