Matematică, întrebare adresată de mia8760d, 8 ani în urmă

clasă se împarte în echipe de câte șase opt elevi Fiecare echipă va prezenta cât mai multe exemple de aplicare a fracțiilor în medicina. Ajutatima pls! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de smartiegalaxy
1
Determinarea dozei corecte de medicament: De exemplu, un pacient poate fi prescrise o doză de 1/4 tabletă de un medicament la fiecare 6 ore.

Reprezentarea proporțiilor în cercetări medicale: De exemplu, un studiu poate arăta că 1/3 din pacienți au prezentat o îmbunătățire semnificativă a simptomelor lor după tratament.

Măsurarea volumelor de lichide intravenoase: De exemplu, o soluție de 1/2 litru poate fi administrată unui pacient în cursul unei zile.

Diagnosticarea raportului dintre diferite componente ale sângelui: De exemplu, un test de sânge poate arăta că proporția de globule roșii la globule albe este de 1/3.

Calcularea cantității de substanțe active în medicamente: De exemplu, un comprimat poate conține 1/4 mg de un anumit ingredient activ.

Determinarea proporției de masă corporală a pacienților: De exemplu, un pacient poate fi evaluat ca fiind supraponderal dacă proporția de masă grasă la masa totală este mai mare decât 1/3.

mia8760d: Ms mult!!
smartiegalaxy: Cu plăcere!
Alte întrebări interesante