Limba română, întrebare adresată de bialory, 9 ani în urmă

Comentariu poezia Paraul si marea, de Miron Radu Paraschivescu?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Thisisme
14
Uite iti dau aici cum ar trebui sa il formulezi,tu completezi termenii unde nu am scris nimic,pentru ca iti dau doar modul de exprimare iar restul completezi tu ce a mai ramas.

                                                  Paraul si marea
                                                      de Miron Radu Paraschivescu
                                                      Comentariu

Miron Radu Paraschivescu,nascut in anul 1911,fiind de profesie poet,eseist si  publicist roman a intrat in ''universul poetic'' cu volumul ''Laude(1953).''
Una dintre cele mai cunoscute poezii ale sale este ''Paraul si marea.'' Publicata in anul wxyz (completezi tu cu anul),aceasta poezie face parte din volumul ,,.... (Completezi tu din ce volum face parte)''
Tema poeziei este:Dragostea poetului fata de parau si mare (si aici daca vrei mai poti sa adaugi '' ... dar si fata de persoana iubita'' in caz ca tu consideri ca si aceasta ar putea fi tema).''
Poezia  apartine genului liric,deoarece autorul isi transmite gandurile,sentimentele si trairile in mod direct,prin vocea eului liric.
Apar elemente de versificatie:rima,ritm si masura... (Iari aici vei spune tu ce fel de rima are,care este ritmul si masura versurilor.)
In poezie putem distinge bogatia figurilor de stil.Inca din primul vers observam o enumeratie:'' ...batrana,intinsa,adanca....'' (Iar aici vei mai completa tu cu figuri de stil).
(...Daca tu consideri ca mai este si altceva ce trebuie introdus poti introduce aici...)

In concluzie poezia ''Paraul si marea'' este o opera lirica,deoarece aceasta este un/o.... (Completezi tu cu doina,pastel...ce consideri tu...)

Sper sa te fi ajutat :)
Alte întrebări interesante