Studii sociale, întrebare adresată de ioneteemilia00, 9 ani în urmă

Comentati citatul de mai jos apeland la exemple din viata voastra sau din istorie:
"Nimeni dintre noi nu doreste vreo alta rasplata pentru acte de bravura si vitejie, decat constiinta ca si-a servit natiunea sa."
4-5 randulete!


ioneteemilia00: La cate puncte dau, as dori si raspunsuri pe masura.
ioneteemilia00: Inteles?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Fabiann
1
Citatul dat este unul care atinge conștiința morală cu referire la națiunea sau patria noastră. Nu trebuie sa uităm niciodată de unde provenim, nu trebuie să ne fie rușine. Îmi amintesc cu mult drag de un concurs de istorie la care am participat. Eu eram de la o școală de cartier, iar alții de la Colegii Naționale. Ideea e că eu și echipa mea am câștigat concursul, chiar dacă la începutul concursului ne mulțumeam doar în a  ne "servi" școala. Această acțiune a reprezentat "bravura" noastră și curajul de a nu renunța și a merge mai departe orice sau oricare ar fie rezultatul, mulțumindu-te doar cu experiența. 

ioneteemilia00: multumesc mult
Fabiann: N-ai de ce. Sper ca-ti place.
ioneteemilia00: mult :) nu ma asteptam la asa raspuns, e perfect :) esti talentat
Fabiann: merci
Răspuns de Miru21
1
Prin aceasta secventa putem deduce faptul ca persoana ce-si serveste tara nu doreste sa fie plin de bunuri materiale,ci de respect,recunoastere de catre celelalte persoane,si sa aiba constiinta impacata cu faptul ca si-a putut servi tara intr-un moment de cumpana.
Alte întrebări interesante