Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Comentati proverbele:
1.)Nu haina-face pe om,om
2.)Ulciorul nu merge de multe ori de apa.
3.)Nu are vrabia mana pe cioara.
4:)Prietenia-bratara de aur.
5:)A face haz de necaz.


Utilizator anonim: lurea costel mai ai mult de scris?
iureacostel: de ce ...???tiam raspuns mai aprofundat...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iureacostel
2
1;Nu haina il face pe om se refera ca omul face hai pentru ca munceste si el din veniturile sale isi poate cumpara haine .Dar se refera si la caracterul omului de exemplul,pentru ca a cunoaste pe cineva nu inseamna ca trebuie sa fie si bine ibracat ,pentru ca uneori aparentele inseala.
2;Ulciorul nu merge de multe ori la apa ,se refera la faptul ca cineva comite faradelegi mereu ,si spune ca nu va fi prins in sinea lui ,dar se va intampla contrariul.Corect este [ulciorul nu merge de multe ori la apa ca se sparge].
3;Nu da vrabia din mana pe cioara de pe gard se refera la cineva care promite si nu se tine de cuvant ,pe cand exista persoane care te ajuta cu tota inima si respectul .Sau cind cineva iti promite o realitate irealizabila .Deci trebuie sa cantarim cand luam o decizie si daca va fi corecta intreminciuna si realitate..
4;Proverbul[prieteniai bratara de aur] se serefera la o pritenie sincera .adevarata,la cat inseamna o prietenie ,si ca nu poate fi pentru toata lumea asemenea prietenii.
5;a fce haz de necaz inseamna atunci cand trecem printr-o situatie trista si grea dar trebuie sa o de pasim si sa fim mai veseli si mai optmisti pentru ca si vestile triste fac parte din viata .
sper ca am ajutat


iureacostel: merci...cred a fost bine....
Utilizator anonim: da asa e este
Utilizator anonim: mersi pt raspuns
iureacostel: cu placere.....
Alte întrebări interesante