Religie, întrebare adresată de aleaiactaest, 8 ani în urmă

Comentează, în 10-15 rânduri, faptul ca religia islamica cuprinde adevăruri de credință asemănătoare celei creștine și iudaice. Va ROGGG SĂ RĂSPUNDĂ DOAR CEI CARE ȘTIU, ȘI SĂ FIE CORECT PT CA NU VREAU CA PUNCTELE PE CARE LE OFER SĂ SE DUCĂ LA CINEVA CARE NU LE MERITA​


andreeapanait877: Noi am invatat deapre islamia doar ca nu am trecut si la credinta lor etc.
aleaiactaest: nu-i nimic

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de GabrielMG
0

Creștinismul, Iudaismul și Islamul sunt religii monoteiste ce au un strămoș comun, pe profetul Avraam ce promovează existența unui singur creator al universului, numit Dumnezeu sau Allah(in limba arabă). Dumnezeu a trimis diverși profeți precum Adam, Noe, Avraam, Moise care să raspandească mesajul divin.

Credincioșii au obligația de a respecta poruncile date și invățăturile morale are profeților. Ambele religii susțin că Maria, mama lui Iisus, a fost virgină ; deci nașterea lui Iisus cat si faptele înfăptuite de acesta, au fost un miracol.

Diavolul este reprezentarea răului și credincioșii nu trebuie să urmeze calea lui ,deoarece, Ziua de Apoi va veni și toti vor fi judecați pentru faptele comise. Existența Raiului si a Iadului unde, după moarte, credincioșii vor fi răsplatiți sau pedepsiți pentru faptele lor.

Alte întrebări interesante