Limba română, întrebare adresată de joramd84, 9 ani în urmă

comparati,i baza primului capitol,portretul lui stefan tomsa cu cel al lui husein aga.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ionghimp96
229
Stefan Tomsa este sprijinit de catre turci si tatari in lupta cu constantin Voda ,ambii dorind sa se lupte fiind intre ei dusmani .Husein aga era trimis de catre Imparatiei care trebuia sa staea linga Tomsa sa-l ajute .Husein era un om care intelegea aspectul razboiului,un om cu incredere in sine de cistigarea luptei,il incuraja pe Tomsa in momentele grele ,cind se intrebtase dusmanii spre ei atunci cind aparu o ceata puternica.Turcul era speriat ingindurat ,temos insa in ajutor venise inteleptul Cantemir bei.Cu planul lui ,Tomsa se facea vrednic si puternic de cele intimplate si le multumi mult prietenilor lui.

ionghimp96: tomsa era un mos batran si un mare viteaz dar foarte morocanos care era domul moldovei impotriva turcilor. Acesta purta un turban pe cap si era imbracat in haine de capitan. El ajuta Moldoveni sa pice de sub dominatie turca.
huseinaga este un roman istoric care a luptat pentru impiedicarea navalirii turcilor peste moldova.Acesta era in varsta si avea un spirit luptator si patriotic
joramd84: ms mult prima a fost excelenta
mihaila2001: multumesc mai ajutat si pe mine:)
mihaila2001: :D
joramd84: la ast asunt baietii
dragantatiana: mersi mult
ionghimp96: cu placere
Alte întrebări interesante