Limba română, întrebare adresată de luna2005, 9 ani în urmă

Completati corespunzător enunturile :
Aproape de Moși , Nică se duce ..................., fratele ...............al ..................... ca să ................... . Băiatul se preface că ................... îl ia pe vărul Ion să meargă la scăldat . Mătușa Mărioara i-a spus că Ion este ...................... sub .......................... la ....................... . Nică își ia rămas bun , ..................... mătușii și pleacă , dar ajunge în ................... . Deodată o vede pe mătușa cu ................. la tulpina cireșului . Nică sare în .................. și , cu mătușa pe urmele sale , reușește să scape pentru că ................. .
. Pe scară , moș Vasile însoțit de ............... și de .................. l-au chemat pe tatăl lui Nică să ............. .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de puisor9
6
Aproape de Mosi, Nica se duce la mos Vasile , fratele tatalui al mai mare ca sa fur niste cirese. Baiatul se preface ca vrea sa îl ia pe varul Ion sa mearga la scaldat.Matusa Marioara i.a spus ca Ion este plecat cu mos Vasile sub cetate la Codreni. Nica isi ia ramas bun , saruta mana matusii si pleaca, dr ajunge in ciresul femeii.Deodata o vede pe matusa cu o nuia in la tulpina ciresului.Nica sare in canepa verde,si cu matusa pe urmele sale reuseste sa scape pentru ca femeia se impiedica.Pe seara,mos Vasile insotit de vornicul satului si de paznic l.au chemat pe tatal lui Nica sa plateasca stricaciunea pe care o facuse baiatul.

luna2005: Multumesc
Alte întrebări interesante