Geografie, întrebare adresată de Rokuro, 8 ani în urmă

Completați tabelul.
Denumirea oceanului este Atlantic.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de manuela58
2

Răspuns:

Denumire: oceanul Atlantic

Poziție fizico-geografică: Atlanticul de N se întinde in emisfera nordică de la ecuator până la Oceanul Arctic.

Atlanticul de S este situat de la sud la ecuator, între continentele America de Sud, Africa Occidentală si Africa Sudica.

Istoria studierii oceanului: Se presupune că Oceanul Atlantic s-a format acum 174 de milioane de ani în urmă. După teoria unui american, Atlanticul s-a format prin destrămarea Pangeei cu care placa Americană s-a îndepărtat de supercontinentul Afro-Eurasia.

Relieful bazinului oceanic: 20% din suprafața Pământului

Linia țărmului: Oceanul Atlantic margineste tarmurile Antarcticei intre meridianele 67° longitudine vestica si 20° longitudine estica.

Clima: este influențată de temperaturile apelor de suprafață și de curenții de apă, precum și de vânturi. Din cauza capacității mari a oceanului de a stoca și de a elibera căldură, clima maritimă este mai moderată și are variații sezoniere mai puțin extreme decât climatul interior. Precipitațiile pot fi aproximate de date meteorologice de coastă și temperatură a aerului de la temperaturile apei.

Apele: scalda spre vest tarmurile celor doua Americi, iar spre est cele ale Europei si Africii.

Lumea organica: depinde de temperatura, salinitatea și alți indicatori care caracterizează aria de apă din această parte .Condițiile de viață ale organismelor variază considerabil de la nord la sud. Prin urmare, în Atlantic există zone bogate în resurse naturale și zone relativ sărace, unde numărul speciilor de animale este estimat în zeci, nu în sute.

•Succes! Coroana?•


Rokuro: Nice
Rokuro: Nu-mi arată coroana rip
Alte întrebări interesante