Limba română, întrebare adresată de Stefypu, 9 ani în urmă

Compune o compunere de 10 15 randuri despre vara in care sa folositi 5 predicate verbale si 5 predicate nominale. va rog mult de tot dau 15 puncte.
atentie despre vara nu despre nu stiu ce intalnire cu bunici etc


Stefypu: mai aveti mult cu compunerile?
tomitagogiu11: mai am sa scriu incheierea:)
Stefypu: ok

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tomitagogiu11
81
     Vara este minunata!Oriunde in jurul tau poti vedea culorile vii ale tabloului zugravit.Campia verde este impodobita cu flori inmiresmate,iar fluturii care zbor prin cer sunt micile vietuitoare care ne incanta cu privirea.
      Soarele,asemenea unei mici de foc,da caldura pamantului ,revarsandu-si razele aurii ca niste suliti peste noi.Frumusetea unui peisaj de vara este cel mai nobil tablou pictat de un pictor,el insusi fiind fascinat de propria creatie.Vara este o preafrumoasa craiasa care emana caldura,iubire si tinerete.Sufletului omului este asemenea curcubeului ce se zareste pe cer dupa o ploaie de vara.In acest anotimp parca si pomii sunt incarcati cu lumina si culoare.Intinderea florilor pe campie este asemenea unei mari nesfarsite,cu valuri inspumate.
       Pentru toate acestea,vara este anotimpul meu preferat.Copilaria oricarui copil este imbogatita de amintiri frumoase,de care ne vom aminti cu drag.Cu siguranta,acest anotimp,cu toate comorile ei,ne va ajuta sa le pretuim cu adevarat pe aceste amintiri.
 

Stefypu: sunt 10 verbe?
tomitagogiu11: da,
Stefypu: doar 10
tomitagogiu11: predicatele verbale sunt mai multe decat cele nominale,dar ai cel putin cinci de fiecare asa cum ai cerut
tomitagogiu11: pai n-ai cum sa faci o compunere de 10-15 randuri cu doar zece verbe
Alte întrebări interesante