Limba română, întrebare adresată de emypetrila, 8 ani în urmă

Compune o compunere de 10-15 randuri in care sa povestiti despre o randunica si puii sai scrieti corect textul! Dau coroana!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreea2140
2

A venit primăvara! Rândunică cea voioasă își face exercițiile pentru a veni la noi Cuibul ei a rămas neatins de geroasa și mandra iarnă.Acolo ,ea își va scoate puii,care vor crește și vor învăța tainele zborului chiar în preajma casei mele.Ce gălăgie! Ce freamăt! Abia aștept să vină la noi.Cu bagajele făcute drăguța rândunică cu coada asemenea unei furculițe,se îndreaptă spre țărișoara mea.Te aștept cu drag și nerăbdare,draga pasăre călătoare!


emypetrila: Ms si ata e buna dar
Răspuns de leruaeli
4

          Intr-o frumoasa zi  de primavara ,cu un soare stralucitor ,cerul azuriu era sagetat de un stol de pasari care se intorceau din tarile calde . Erau randunicile care acum reveneau la cuiburile lor . Printre ele era si o randunica care avea cuibul la streasina casei noastre .

     Cu un ciripit vesel si-a anuntat sosirea ,apoi s-a si apucat sa repare cuibul .   In zilele care au urmat a depus trei oua . Le-a clocit cu mare atentie si dupa circa doua saptamani au iesit cei trei puisori .

     Cu mare sarguinta , zilnic, le purta insecte drept hrana. Apoi, i-a invatat sa zboare . Randunica le dadea lectii de zbor si-i antrena pentru ca sa poata rezista lungului drum care -l aveau de facut la toamna  . Intr-o zi de inceput  de toamna , randunica impreuna cu puii si suratele ei au pornit la drum spre zone cu clima mai calda . Vor reveni in primavara urmatoare .


emypetrila: Ms
leruaeli: Cu placere .Succes !!!
emypetrila: <3
Alte întrebări interesante