Matematică, întrebare adresată de zamarobert71, 9 ani în urmă

Compune o problema dupa exercitiul 28-28:4=21

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Voden
4
Într-un copac sunt 28 de mere ,iar în altul un sfert din numărul de mere care sunt în primul. Cu câte mere sunt mai multe în primul copac decât în al doilea?
28:4=7 (mere sunt în al doilea copac)
28-7=21 (mere)

Voden: Cu toată plăcerea!
Răspuns de albatran
0
1.Un manifestant a primit de la o multinationala 28 de trandafiri pentru a fi oferiti jandarmilor. Dintre acestia , un sfert i-a facut cadou jandarmilor ce pazeau Cladirea  Guvernuluii si restul i-a dus acasa. Cati trandafiri a dus acasa?
2. Gigel are de parcurs 28de niveluri la un joc pt a ajunge in echipa ce va reprezenta Romania la campionatul International de Brainwash.El a parcurs usor o patrime dintre acestea. Cate nivele mai are de parcurs Gigel?
3. Marioara are o hamsteritza care manaca 28de arahide pe zi. La masa de dimineata mananca un sfert dintre acestea.Cate arahide mananca in restul zilei?
4. Pitzi si- a propus ca in fiecare zi alunii februarie 2017 sa isi vopseasca unghiile in alta culoare si a cumparat numarul corespunzator de sticlute cu oja.In prima saptamana a folosit un sfert dintre acestea. Cate culori mai are de folosit??.
5. Ionel are de facut la matematica, in perioada vacantei, 28 de exercitii. El reuseste sa faca numai un sfert dintre acestea. Cu cate probleme nerezolvate se va prezenta Ionel la scoala?
6. Din cei 28de elevi ai unei clase, 25% sunt baieti. Sa se afle cate fete sunt in acea clasa.
7. Din cele 28 de  rezolvari/ora  de la rubrica matematica pe Brainly, un sfert sunt spam-uri sau gresite. Cate rezolvari/ora sunt bune?


Voden: lol, dar nici măcar nu sunt rezolvate
Alte întrebări interesante