Limba română, întrebare adresată de Georgica03, 9 ani în urmă

Imi faceti si mie o cumpunere cu titlul "Vacanta da iarna" va rog frumos.Nu cer sa fie foarte mare dar sa aiba sens si daca se poate expresii frumoase.Va rog frumos cat mai repede.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alina19ali93
1
Cea dea patra fiica a batranului an a sosit . Ea a adus si micutii fulgi de nea ,dar o data cu ea a venit si frigul Casutele sunt acoperite de o plapuma cristalina din nea .Soarele firav mai iese din cand in cand pe cerul innorat In vacanta eu am petrecut mai mult timp cu parintii si rudele mele . Am iesit cu saniuta prin omat ,chiar daca era frig mie nu imi pasa . Am inpodibit bradul si lam asteptat cuminte pe Mos Craciun . Am ajutato pe mama sa pregateasca prajiturile . Și asa miam petrecut eu vacanta de iarna
Răspuns de Violeta10
2
A venit vacanţa mult aşteptată. Împreună cu familia mea am plecat, la bunici.Ce bucurie!
Casa bunicilor este curata, călduroasă si miroase a gutui pe care bunica le-a pus la geam.
Afară a început sa ningă cu fulgi mari si pufoşi ca nişte steluţe, formând un covor alb. Omătul îmbracă casele, pomii si pământul, transformând aceasta lume într-un tărâm alb, vrajit.
Bunica pregăteşte pentru fiecare trăistuţe frumos cusute pentru colinde. Gazdele primitoare ne deschid larg porţile, asteptandu-te cu cosurile pline cu nuci, mere, covrigi si cozonaci.
Ajunsi acasa, bunicul adusese un brad mare pe care urma să-l împodobim cu globuleţe și ghirlande de flori in Ajun de Craciun.
In dimineaţa de Craciun desfacem caldourile, descoperind bucuroşi darurile dorite. Aceeasi emoţie o resimţim si in Ajun de An Nou, când mergem cu pluguşorul și sorcova.
Cu mult regret constatam ca vacanta se apropie de sfârşit, iar noi trebuie sa ne pregatim de plecare.
Deja ne este dor de timpul petrecut alaturi de bunicii nostri si aşteptăm cu nerăbdare vacanţa viitoare. SPER SA FIE BINE.
Alte întrebări interesante