Istorie, întrebare adresată de alex19802522, 8 ani în urmă

Compune o propoziție cu termenul "revoluție" din care să reiasă că știi să folosești termenul și în care să incluzi o informație istorică (din ce am învățat noi, studiind cele trei revoluții moderne).​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0

Răspuns:

De-a lungul istoriei, China a fost afectată de revolte și rebeliuni interne. Adesea aceste revolte erau mișcări care dădeau oamenilor speranță pentru o viață diferită și ofereau sfârșitul suferinței lor. Din acest motiv, autoritățile chineze au fost întotdeauna suspecte și alerte pentru dezvoltarea oricărui grup care a contestat credințele tradiționale în familie și stat. Anii 1800 nu au fost diferiți. Ceea ce a fost izbitor, cu toate acestea, a fost genul de rebeliune care a avut loc și amploarea tulburărilor.

Niciun alt eveniment nu a devastat China la fel de mult în secolul al XIX-lea, precum rebeliunea Taiping (pronunțată prin egalitate) (1850-64). A fost declanșată de conducerea unui singur om, Hong Xiuquan (pronunțat shiou-chuan), din sudul Chinei, care în 1847 a eșuat la a treia oară la examenele imperiale și a delirat 30 de zile. Când și-a revenit, el a crezut că el și grupul său de credincioși au fost aleși să cucerească China, să distrugă demonii conducători Manchu și să stabilească Taiping Tianguo - Regatul Ceresc al Marii Armonii. Adunând adepți mai întâi de la cei săraci și proscriși, el și recruții săi au construit treptat o armată și o organizație politică care a străbătut China. S-au îndreptat spre centrul Chinei și până la sfârșitul anilor 1850 au controlat peste o treime din țară. Mișcarea lor a fost atât de puternică și atât de populară încât a fost nevoie de guvernul central milioane de dolari și cincisprezece ani pentru a-i învinge. Abia în 1864 rebeliunea a fost înăbușită brutal. Se estimează că întreaga rebeliune a costat mai mult de douăzeci de milioane de vieți (de două ori cea a primului război mondial). Chiar și prin anii 1950, unele părți din centrul Chinei nu se recuperaseră încă pe deplin după distrugerea erei Taiping.Revoluția, în știința socială și politică, o modificare majoră, bruscă și, prin urmare, de obicei violentă în guvern și în asociații și structuri conexe.

Explicație:sper sa te ajute,succes

Alte întrebări interesante