Limba română, întrebare adresată de buciulicaalessia97, 8 ani în urmă

compune un mic text cu titlul " Un băiat numit Crăciun"
(nu e pentru școală)
dau coroana!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariamateicristian
1

Răspuns:

Un băiat numit Crăciun

A fost odată un băiat numit Crăciun. Acum o să ziceți cu toții că el era Moș Crăciun când era mic. Nu e adevărat! Sau sunteți pe aproape. El este fiul lui!

Da, fiul lui Moș Crăciun! Ce frumos, nu? Să te trezești în fiecare dimineață pe un pat mare și primitor, cu mirosul de turtă dulce care se simte în toată casa decorată de Crăciun, chiar dacă nu e Crăciun. Să stai lângă bradul veșnic verde și decorat cu globuri, beteală și cu o stea în vârf. Sau să te încălzești lângă șemineu, în timp ce bei ciocolată caldă cu bezele!

Viața asta era minunată, perfectă chiar, dar într-o zi, casa era liniștită, ciudat de liniștită. Nu tu colinde, nu tu miros de tură dulce! Parcă era goală.

Apoi, micul Crăciun vede o scrisoare. Pe ea scria, cu un scris foarte urât: "Am plecat. Nu vom mai veni vreodată. Să te distrezi! " Dar cum să te distrezi, dacă cei dragi ție au plecat?

Atunci, băiatul a decis să meargă într-o călătorie lungă, ca să-și salveze familia și Crăciunul! Oare va reuși? Își va face prieteni? Dar dușmani? Ei bine, astea le veți afla mai târziu...

Explicație:

Sper că e bun! ❤


mariamateicristian: Aș fi continuat, dar ar fi prea lung
buciulicaalessia97: e bine și asa
mariamateicristian: Bine
Alte întrebări interesante