Limba română, întrebare adresată de alexopota, 8 ani în urmă

Compune un text intitulat In Tara de Ciocolata , avand ca sprijin posibil ideile: a) cum s-a instalat intunericul? b) in ce situatie m-a surprins : lecturand povesti fantastice, vizionand un film cu printi si zane? c) Odata adormit, unde m-a purtat in vis Zana-cea-buna? d) ce privelisti mi s-au aratat? e) ce senzatii ,sentimente m-au cuprins de uimire? f) care era gustul a tot ce mancam? g) unde, cand si cum aparuse acel tinut de basm? h) ce minuni a mai generat bagheta magica a zanei? i) cum am revenit la realitate?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreisl00p4gzcx
8

A fost odata o lume care nu puteai sa nu o iubesti,Acea lume se numea Tara de Ciocolata.Aici totul era de ciocolata,era o lume perfecte pe dinafara,dar,ca orice lumea avea un defect foarte mare.Pe atunci traia o vrajitoare care ura totul dar mai ales ciocolata.Vrajitoarea se numea Melisa.Regele si Regina Tarii de Ciocolata era inebuniti zi si noapte de lucrurile urate care se intamplau din cauza Melisei.Regele si Regina erau din ce in ce mai slabiti.Melisa profita de acest lucru facand intunericul sa se instaleze peste aceasta lume minunata.Intunericul acoperi tot ,acum nimic nu mai era stralucitor..Pe atunci eram si eu citiam povesti si vizionam filme cu rinti si zane.Pentru un moment ne uitam pe geam si observam ca acum totul era negru.Cu toti ne-am data seama ca este mana vrajitoarei Melisa.Porniram toti spre castelul ei.UN castel cu totul si cu totul INFRICOSATORR .Ea ne vazu ca venim spre ea asa ca se prefacu intr-o femeie invarsta si ne oferi un pahar cu apa fermecata care ne adormi pe loc.Zana ce abuna veni in graba si ma lua cu ea sa imi arate niste privelisti minunate.Pentru o clipa m-am gandit dc imi arata asa ceva,dar dupa am inteles.Acolo era o floare care daca i-o puneam in fata vrajitoarei murea.Ea imi explica tot ce trebuie sa stiu si ma duse inapoi.Eu impreuna cu ceilalti printi ne treziram.Era plina de uimire si curiozitati.Porniram spre acele privelisti unde gasiram floarea .Porniram inapoi spre Tara de Ciocolata .Vrajitoare se lupta cu Regele si devenea din ce in ce mai obosita.Eu interveni repede in lupta si tinu floarea in fata ei.Ea muri si regatul deveni din nou fericit.Regele si Regina ne chemara la ospat unde mancaram numai bunatati asa de bune ca le-am pus s in desaga.In timp ce manacam Regele imi explica lucruri despre regat.Imi spsue ca aparuse din vointa Zanei cea bune si ca ea are o bagheta care daca se rupe va muri si regatul acesta,regele era tare bun si darnic cu noi ....dar stai....ce se intampla.....OHH...a se pare ca a fost doar un vis frumos.




andreisl00p4gzcx: Fundă plizz :D PWP
Răspuns de Utilizator anonim
14
Țara de ciocolată
_____________

Era dimineața. M-am sculat într-un loc foarte neobișnuit, adică într-o casă de ciocolată albă. Credeam că sunt în rai! Toate dulciurile parcă îmi zâmbeau! Am făcut un tur al casei să văd toate dulciurile și să îmi dau seama cu câte kg pot să mă îngraș dacă le mănânc pe toate. Bucătăria era făcută din ciocolată neagră, iar coșul cu fructe din bucătăria mea obișnuită lipsea. Imediat mi-am dat seama că acesta a fost înlocuit cu multe acadele. Covorul era făcut din zahăr, iar în sticle, în loc de apă era ciocolată topită. Dacă bucătăria arăta așa de bine celelalte camere arătau genial, însă nu am foarte mult loc pentru a descrie cum arătau...
Mi-am făcut curaj și m-am decis să ies afară. Cerul era acoperit de zahăr, iar drumul pe unde mergeam la școală era acoperit cu dulceață. Casele tot la fel erau făcute din ciocolată. În loc de felinare erau acadele roșii și albe.
Deodată s-a instalat seara și a trebuit să mă duc la somn. Când m-am sculat mi-am dat seama că totul a fost un vis. Ce frumos ar fi fost dacă totul era adevărat!...
Alte întrebări interesante