Limba română, întrebare adresată de mihaela197845, 9 ani în urmă

compunere copilul cu oglinda

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de George2002George2002
1
Oglinda

Mereu un copil care se uita mereu în oglinda înseamnă ca mereu se lauda singur dar toți știm proverbul ,, Lauda de sine nu miroase a bine" așa ca niciodată nu te lauda singur așteaptă sa fii lăudat de cei care au mai multa experiență ca tine. Prin munca cinstită ajungi cineva în viața. Deci stai în oglinda atâta timp cât sa te aranjezi și nu te lauda singur.
Răspuns de student7
2
                                    Copilul cu oglinda
         Intr-o zi,Mihai, se privea in oglinda si se minuna de chipul sau,de parul sau cafeniu, nasul sau scurt, ochii sai verzi ca iarba, buzele sale subtiri.
          Dintr-o data, copilul de stramba si a vazut acelasi lucru.
        -Te strambi la mine! spuse el.
           Dar, oglinda nu raspunsese.
         -Te voi lovi! exclama baiatul, infuriat.
           Pumnul sau firav se izbi cu putere se oglinda groasa. Oglinda nu s-a spart, dar o durere cumplita in patrunde pe Mihai si striga: "Auuu!" Mama sa a venit sa vada pricina. Dupa ce auzi toata intamplarea zambi si grai blanda:
       -Dragul meu, daca vei proceda asa si cu alte persoane ele te vor rani. Oglinda este doar un obiect fara suflet. Vorba aceea: ''Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!''
       Dupa spusele mamei sale, Mihai , a invatat sa nu mai confunde obiectele cu persoane, pe care le poate rani cu vorbele si miscarile sale.
Alte întrebări interesante