Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Compunere cu iarna. dar una mai faina. nu cu a inceput iarna sau a sosit frigul. va rog. coroana si 99puncte!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rodi11
5
Iarna

Toamna cea bogată, cu culorile ei ruginii, a plecat lasand loc iernii celei albe si friguroase sa se desfasoare in toată splendoarea ei . Frumusețea iernii este pentru mine un mister .Desi este foarte frig , zapada cea alba si rece acopera tot ce vedem in zare , copaci care acum sunt doar crengile sunt inveliti in stelute argintii .Chiar si brazii care sunt vesnic verzi , acum sunt albi ca in povesti .
Tot ce vezi în zare este alb , culoarea purității, a curățeniei , iubesc iarna datorită acestui peisaj magic.
Cerul parca s-a deschis , lăsând loc stelutelor albe imaculate sa -si faca dansul lor ferrmecat pana ce ajung pe pământ, unde formeaza împreună o pătură albă ce acoperă parca pentru a-l proteja de frigul si gerul care se simte in aer.
Acest anotimp este mirific , chiar daca păsărilor nu le place si pleaca din timp in țările calde , pentru mine este cel mai frumos anotimp.
Natura intreaga parca doarme , sub aceasta plapumă ca de diamant , insa uneori linistea este acoperită de glasuri vesele de copii , care s-au întors de la scoală si au iesit pe dealuri cu saniile dupa ei , pentru a se bucura de ceea ce le ofera iarna .Ei fac doua coloane lungi pana in vârful dealului, pe una urca trăgând saniile dupa ei , iar pe cealalta sunt pe sanii lasandu-le sa alunece la vale.
Bucuria lor este nemărginita , se aud chiote si strigăte de bucurie , iar oamenii cei mari se uita plini de nostalgie la ei cum se bucura, amintindu-si cu drag de propria lor copilărie , cand si ei la rândul lor se bucurau plini de veselie ,de iarna cea frumoasă. Chiar si acum mari , participă , cu mare veselie , împreună cu copiii lor si nepoții la construirea oamenilor de zăpadă, lasandu-si imaginatia sa zboare. Mai la toate casele este cate un om de zăpadă care parca sta de strajă si pazeste casa zâmbitor si fericit.
Simbolul iernii este si sărbătoarea cea mai iubita de copii ,părinți si bunici , aceea este Crăciunul. Toata familia impodobeste bradul împreună si asteaptă cu drag venirea lui Mos Crăciun , care aduce tuturor copiilor care au fost cuminți tot anul , multe cadouri , pe care copiii le asteapta cu sufletul la gură si fericiti.
Magia iernii , este pentru mine ceva minunat , cel mai frumos anotimp, Si cea mai frumoasa perioadă a anului. Iubesc iarna , fulgii de nea si tot ceea ce ea ne oferă.

Sper ca iti place.☺

Rodi11: Ma bucur ca iti place ☺☺☺☺☺☺
Rodi11: Poți da un multumesc , poate vine cineva cu idei mai frumoase
Rodi11: Cred ca este important sa fie cu cuvintele noastre nu furate de pe net
Rodi11: Ma bucur ☺☺☺ baftă la scoală, asa cum ai vazut ca am scris eu si tu poti sa iti lasi imaginatia sa zboare
Alte întrebări interesante