Limba română, întrebare adresată de ioanahustea, 8 ani în urmă

compunere cu mama de ziua mamei (va rog repede)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nadia2009mihaela
5

Răspuns:

Iată că iar se apropie ziua mamei. Îmi stă gândul doar la ce cadou să îi pregătesc. Acum că am crescut, ar trebui să îi ofer un cadou la care să nu se aștepte și care să o surprindă foarte tare.

Am deschis telefonul, sperând să îmi vină o idee pentru cadoul mamei. După ce am deschis și am închis diverse aplicații, a sosit ideea salvatoare. Am deschis YouTube și am ales una dintre multele rețete de tort, care se află acolo. Am vizionat câteva și am hotărât să urmez una dintre ele, una mai ușoară, ca să nu greșesc.

Am hotărât ca a doua zi, după ce ies de la școală și până să vină mama de la serviciu, să merg la supermarket să cumpăr ingredientele, din economiile mele. Astfel că, după școală, am cumpărat toate produsele necesare pentru rețetă și am ajuns acasă. Mi-am dat seama că nu am cum să le pun în frigider până a doua zi, pentru că le-ar fi văzut. Le-am ascuns pe balcon, într-o cutie cu jucării cu care nu mă mai jucam, unde știam că nu are de ce căuta.

Următoarea zi trebuia deja să încep să pregătesc tortul. Sâmbătă, a doua zi, era ziua ei și veneau în vizită și sora ei împreună cu verii mei.

Mi-am dat seama că un simplu tort nu ar fi de ajuns. Trebuia să fie surpriza și mai mare. Am așezat telefonul pe cuptorul cu microunde, care se află pe blatul de bucătărie, un loc mai înalt, și am apăsat butonul “Record”. Pe lângă faptul că-i pregăteam mamei un tort, filmam și un filmuleț care va ajunge pe YouTube.

Așa că am început lucrul. Am desfăcut ouăle, le-am bătut cu zaharul. Am amestecat cu făina, cu untul și cu toate ingredientele obligatorii. Am pregătit forma de copt și am pus blatul la copt. Am pregătit și crema de cacao, în timp ce blatul era la cuptor. Mai aveam doar să le pun împreună și să decorez tortul. Dar nu mai aveam timp. Se apropia ora când avea să se întoarcă mama de la serviciu și mai trebuia să și aerisesc, să nu miroasă a prăjituri în casă. Am ascuns blatul și crema, din nou, pe balcon.

Seara i-am arătat tatălui meu ce am filmat. L-am rugat să facă un mic montaj de câteva minute, urmând ca a doua zi dimineața, să atașeze poza de final cu tortul gata decorat. A fost foarte surprins de ideea mea și m-a ajutat bucuros.

Sâmbătă dimineață, cât mama era la coafor, am ornat repede tortul, am făcut poza de final și tata mi-a terminat de editat filmulețul. L-am urcat pe YouTube și am așteptat cuminți musafirii.

La sfârșitul petrecerii, pe ascuns, i-am trimis mamei un link pe Whatsapp cu filmulețul. Știam că stă tot timpul cu telefonul lângă ea. A auzit sunetul de primire de mesaje. Se gândea că poate este cineva care să îi trimită felicitări pentru ziua ei. S-a mirat un pic că a primit un link de la mine și l-a deschis. A fost așa de mirată când a început să urmărească filmulețul, că nu a mai avut glas până la sfârșitul lui. Toată lumea aștepta să afle la ce se uita mama. De pe balcon am apărut eu ținând în mână totul pe care îl l-am oferit.

Atât de impresionată a fost mama că de abia și-a stăpânit lacrimile. Mi-a mulțumit și a declarat tuturor că are cea mai bună fiică de pe pământ.


ioanahustea: mulțumesc :)
Răspuns de sabrinatrandafir10
1

Răspuns: Mama este cea mai minunata fiinta de pe pamant.

Mama este persoana ce nu poate fi inlocuita niciodata, cu nimeni.

Pentru pruncii ei este in stare sa-si sacrifice propria-i viata.

Iubirea unei mame este mai frumoasa decat orice floare proaspata.

Ce mult te iubesc MAMA...suflet bland si minunat!

LA MULTI ANI!

Explicație:

Alte întrebări interesante