Limba română, întrebare adresată de 18kGab, 7 ani în urmă

Compunere cu titlul: În oceanul de ninsoare.
Să fie cu început cuprins și încheiere, să aibă minimum 5 hiperbole (vă rog subliniate). Dau 50 puncte cam așa doar că să fie povestit clar​ și coroana dau

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de avramiote
1

Răspuns:

În oceanul de ninsoare

Era o zi de iarnă grea, când cerul părea să se prăbușească peste pământ. Fulgii mari de zăpadă se așezau unul peste altul, formând un covor alb și pufos. Mă uitam pe fereastră și vedeam cum zăpada acoperea totul în jurul meu. În acel moment, am decis să îmbrac hainele groase și să ies în oceanul de ninsoare.

Când am ieșit din casă, am simțit că ninsoarea mă cuprinde și mă îmbrățișează cu putere. Am început să merg prin zăpadă și să-mi las urmele în spate. Simțeam că mă pierd în această imensitate de alb și că nu am niciun punct de referință. Însă, am decis să merg mai departe, să descopăr această lume albă și să mă bucur de fiecare moment.

La un moment dat, am început să alerg prin zăpadă și să mă arunc în ea, făcând zăpadă să zboare în jurul meu. Simțeam că pot zbura în acest ocean de ninsoare și că nimic nu mă poate opri. Cu fiecare pas pe care îl făceam, mă simțeam mai puternic și mai liber.

În această lume de vis, am început să visez cu ochii deschiși. M-am gândit la ceea ce aș vrea să fac în viață, la lucrurile pe care le-am realizat și la cele pe care încă vreau să le îndeplinesc. Am văzut totul în culori puternice și intense, iar fiecare gând era o hiperbolă care mă făcea să zbor și mai sus.

Deodată, am realizat că începuse să se întunece și că trebuie să mă întorc acasă. M-am uitat în jur și am văzut cum zăpada se transformase într-un peisaj fermecător de iarnă. Am pornit spre casă, însă, am știut că nu voi uita niciodată această aventură în oceanul de ninsoare.


18kGab: MULȚUMESC ENORM!!!
avramiote: poftim!)
18kGab: dar care sunt hiperbolele
avramiote: simțeam că pot zbura în acest ocean de ninsoare" și "fiecare gând era o hiperbolă care mă făcea să zbor și mai sus".
18kGab: mersi din nou,mult
avramiote: ;)
Alte întrebări interesante