Limba română, întrebare adresată de ardeleanugeorgi, 9 ani în urmă

Compunere de iarna please sa nu fie copiata ca-mi dau seama pt ca am verificat multe site-uri , sa fie cu multe figuri de stil , imagini artistice si de vreo 15-18 randuri . Mersi *Cat mai repede e pt maine*

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nellymarya2000
11
In primul rand , daca vrei un titlu la compunere (pentru ca nu ai mentionat) iti dau eu unul : Vis de iarna
 
E o zi in care soarele cel palid se piteste dupa norii suri care sunt gata sa se napusteasca asupra pamantului acoperit de o mantie infinita si subtire de bruma.
    In semineu , focul arde ,,lent'' , de parca ar vrea sa-mi fure gandurile. Tresar dintr-o data si ma uit pe fereastra inghetata si aburita. Din cer se cern primii fulgi de nea , iar dansul albinutelor de argint roieste de parca inima mea bucuroasa de copil , presimte prima zapada . 
       Aleele sunt deja acoperite de plapuma pufoasa si cristalina ,care scartaie sub picioarele copiilor de afara . Se  bucura cu draga de primii fulgi de nea , caci acum , craiasa zapezii e stapana peste  intreg pamantul.
          Se pare ca , prima zapada a adus bucurie tuturor si ii face sa para mai curati si mai albi atat in suflet cat si inimi , pentru ca , odata cu venirea iernii , primele albinute argintii au creeat un tablou ce te face sa crezi ca te afli intr-un paradis unde iarna domneste peste pamant . Asta este veselia copiilor , bulgarii de zapada , oamenii de zapada , si serile tarzii de la saniusi.

P.S , Poti sa continui si tu daca mai vrei ;) sper ca ti-am fost de ajutor :!





ardeleanugeorgi: Mersi
nellymarya2000: cu placere , nu este copiata de nicaieri ! ps. dupa ce termini de scris , sterge intrebarea , ca daca intra profesoara ta de limba romana si gaseste intrebarea ai pus-o :)) nu de alta , dar o sa se prinda ca ti-a scris-o altcineva .
ardeleanugeorgi: Buna idee :)))
Alte întrebări interesante