Limba română, întrebare adresată de cuchi1, 9 ani în urmă

compunere despre buburuza si furnica

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mary75
2
poti spune ca s.au intalnit si au facut afaceri...ma rog...buburuza o va duce pe spatele ei pe furnica,intr.un tinut al proviziilor de iarna....iar furnica ii va pregati buburuzei 20 borcane cu zacusca ,20 dulceata....
Răspuns de nic9
3
intr-o zii de vara o buburuza si o furnica sau imprieteni.La un momendat buburuza zbura si zbura si furnica se uita si spunea:
-De-as avea si eu aripi .
Intre timp buburuza gasi o gaurica mica de furnici .Se duse rapida sai spuna si furnici.Dar furnica nu era acolo ,ea se duse sa ia o farama de paine intre timp buburuza nu stia ce sa faca .Atunci se candi si spuse:
-Am so astept pe prietenea mea furnica in locul acesta.Locul era intr-o curte de casa.
Furnica se intoarsera si zice:
-Scuze ca am intarziat,am fost sa iau o farama de paine.
Intre timp buburuza ii zise:
-Am gasit o gropita mica de furnici haide sati arat.Furnica si buburuza se indreptau imcet incet spre gropita plina cu furnici.Acolo stateau verisori furnici .Ea sa bucurat foarte mult .Intre timp buburuza isi gasi si ia o verisoara . Buburuza si furnica isi luau la revedere.
Furnica zise;
-Pa prieteno ne vedem maine.
Afara incepea sa se insereze.Ele dupa ce siau luat la revedere au mers fiecare in partea ei.Furnica incepea sa manance acea farama de paine.De atunci buburuza si furnica sau inteles si mai bine dacat pe alte vremuri.

nic9: Sper sa iti placa.
Alte întrebări interesante