Limba română, întrebare adresată de dianamariamovila, 8 ani în urmă

compunere despre viata la tara
Dau coroanaaaa​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saddy2006
1

Răspuns:

Viața la țară este ideală pentru a ne bucura de liniște și relaxare!

Traficul, zgomotul provocat de mașini  și chiar aerul sufocant din interiorul unui oraș dispar iar  stresul și a oboseala  se diminuează și ea.

Viața la țară este cu totul specială si extrem de frumoasă. Aerul curat, cântatul cocoșilor, mâcăitul rațelor, guvițatul purceilor, mugetul vacilor fac o adevărată lume de basm. Împrejur cel mai adesea sunt multe dealuri împădurite ce merita explorate.

Aici parcă și ploaia  ar cânta un cântec de dor uneori, iar alteori un cântec de dragoste. Peiesajul este îmbietor, deși e la fel, pentru oamenii care sunt obisnuiți cu el, zi de zi mie mi se pare de fiecare data diferit.

Ca să simți și să trăiești trebuie să fi în acel loc, să asculți freamătul vântului, șuieratul frunzelor, dansul ierbii și al viețuitoarelor, care au lumea lor minusculă, în acest cadru feeric de poveste.

Viața de la țară nu e tocmai una ușoară, fiind mult de lucru. Sunt conștient de treburile și munciile pe care le au țăranii, zi de zi pentru a supraviețui și să-și câstige și ei existența. Mereu este câteva de făcut. Deși duc o viață mai rudimentară, cu condiții mai precare, sunt oameni simpli și modești. Ei nu au stresul ca cei de la oraș, mănâncă sănătos și de aceea, trăiesc mai mult timp.

Viața la țară, are farmecul ei, cu bune cu rele, e o viață mai simplă total diferită. Tăranul, omul de rând, trăiește de pe o zi pe alta, așa cum poate.

Trebuie să ocrotim natura și să conservăm ceea ce avem, iar tradiția să rămână, tradiție unică, specifică, așa cum a fost mereu. Viața la țară trebuie prețuită, astfel ne respectăm ștrămoșii și nu în ultimul rând ne respectăm pe noi înșine!

Explicație:

Alte întrebări interesante