Limba română, întrebare adresată de andy6, 9 ani în urmă

compunere o intamplare haslie de craciun

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de penelopamiriam
38
Este Craciunul.... Este acea atmosfera minunata, pluteste magia prin aer. Bunica trebuie sa apara din clipa in clipa. Noi ne pregatim. Aranjam frumos cadourile sub brad. Dar toate arata lafel pentru ca tata a cumparat cutii de cadouri indentice. Eu vreau sa pun etichetele dar ... care a cui e cadoul? Ma panichez si asez etichetele cum apuc.
Ajunge si bunica. Noi cantam si spunem poezi. Dar mama spune :
- Hai sa desfacem si cadourile!
- Nu!!! spun eu inercand sa trag de timp. Inca nu am cantat colindul meu preferat!
Parintii si bunica zambesc si incep sa cante. Dupa acest colind mai cantam inca cinici si eu mai zic trei poezi dar mama :
- Gata! Mai zici o poezie si dupa ce defacem cadourile.
Lumea desface cadourile, eu simt ca atmosfera e infierbanta si ....
- Ce-i asta? striga bunica.
In cadoul ei era spuma de ras. In cadoul mamei era o suzeta. In cadoul sorei mele mai mici erau oale de gatit iat in cadoul tatei cercei cu diamante.
Eu le povestesc parintilor, dar spre mirarea mea incep sa rada. Ce intamplare haslie...!...

penelopamiriam: sper ca te-am ajutat ;*
andy6: mersi
penelopamiriam: cpc ... si ? cel mai bun raspuns?
andy6: adica
penelopamiriam: nu alegi care este cel mai bun raspuns?
andy6: numai tu ai raspuns si dasta nu ma lasa. care sa fie cel mai bun raspuns baca nu mai tu ai raspuns
dani112: mersi
Răspuns de stancuandreea10
20
Iata,a sosit anotimpul iarna.Afara este din ce in ce mai frig. Fulgii se preling lin,cad unul cate unul. Mama prepara gustarile delicioase ce se asaza pe masa in ziua de Craciun.Copiii dau viata oamenilor de zapada hazlii,merg la derdelus,se lovesc cu bulgari de zapada fara ca unul dintre ei sa se supere.Am iesit la plimbare cu Raluca,o fata buna ce imi este alaturi la bine si la rau.Discutam despre scoala,si dintr-o data ii vine o idee magnifica:,,Vrei sa facem un om din zapada?" Eu i-am afirmat intrebarea. Am inceput sa rostogolim doi bulgari din neauacmoale si pufoasa,unul mai mic si unul mai mare. Dar cand am asezat corpul,un bulgare care parca nu i-a convenit a luat-o la fuga. Am alergat dupa el mult timp,pana ce am obosit si am hotarat sa plecam acasa,deoarece se inserase. Am programat sa facem alt omulet din omatul cristalin maine .Acasa ,m-am asezat sub brad,impreuna cu familia si cei dragi,si am cantat colinde,in cinstea lui Mos Craciun. In seara aceasta va sosi la toti copiii cuminti din intreaga lume. Il astsptam cu bunatatile pregatite de mama ,cea mai buna gospodina. A foat o intamplare hazlie astazi,si sper sa nu se repete deoarece imi doresc foarte mult sa fac omuletul din nea. Va urez tuturor sarbatori fericite si sper ca ati fost cuminti,pentru a veni Mosul la voi acasa!

andy6: mersi
Alte întrebări interesante