Limba română, întrebare adresată de dariacuciuc7, 8 ani în urmă

compuneţi un text în care să conţină 4 argumente despre limitele şi accesul telefonului în şcoală ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Nevi9
2

Răspuns:

In mod evident, telefoanele distrag atentia la ore copiilor si pot deranja activitatea didactica daca elevii uita sa il inchida pe timpul orelor.

Un alt motiv care ii alarmeaza pe profesori si care ii determina sa interzica telefoanele in scoli se refera la modalitatile prin care elevii de multe ori incearca sa triseze la lucrari, inspirandu-se de pe internet.

 Telefoanele distrag atentia copiilor de la ore chiar si atunci cand nu sunt conectate la internet, pentru ca cei ei trimit sms-uri si isi fac fotografii in timpul cursurilor si nu mai sunt atentia la ceea ce li se preda.

Campurile de radiofrecventa emise de telefoanele mobile au fost clasificate, de catre Agentia Internationala de Cercetare in Domeniul Cancerului, ca fiind posibil cangerigene, pe baza unor dovezi mixte, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Răspuns de Stefania87532786835
3

În ziua de astăzi tehnologia a devenit indispensabilă în viața cotidiană. Printre cele mai utilizate dispozitive se enumeră telefonul mobil care poate avea o multitudine de întrebuințări: de la un simplu mijloc de comunicare până la divertisment sau chiar scop educațional. Adesea, în mediul educațional sunt dezbătute beneficiile și neajunsurile utilizării telefonului în școală.

În primul rând, un avantaj al utilizării telefonului de către elevi presupune facilitarea accesului la informații. În plus, un alt beneficiu ar fi permiterea consultării unor materiale didactice fără a fi nevoie să fie printate sau scrise de mână, ajutând astfel la optimizarea timpului în cadrul orelor.

Pe de altă parte, atenția elevilor este distrasă prin intermediul telefonului din cauza accesului la un număr nelimitat de informații și utilizarea excesivă a rețelelor de socializare. De asemenea, elevii pot fi tentați să apeleze la surse de informare nepermise în timpul testelor sau examenelor atunci când au la dispoziție telefonul mobil.

În concluzie, consider că telefonul mobil poate fi atât prieten, cât și dușman al educației în funcție de scopul pentru care este întrebuințat.

Alte întrebări interesante