Limba română, întrebare adresată de agheorghiu, 9 ani în urmă

Conflictele se rezolva daca esti dispus sa comunici si sa colaborezi. -eseu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de martinastorsel
3
Desi strategia evitarii cadrului didactic ar putea fi prima solutie care iti vine in minte, nu este si cea recomandabila. Exista modalitati de a comunica cu persoanele cu care nu te intelegi asa bine. Iata cateva intrebari pe care i le poti adresa cadrului didactic.
Recomandari generale pentru a depasi aceasta situatieInainte de a decide ca pur si simplu nu te poti intelege cu cadrul didactic, este bine sa tii amintesti ca, spre binele copilului tau, este necesar sa ai o relatie cat mai apropiata si mai deschisa cu acesta. 

Propune-i alternative de comunicare. Daca nu ai suficient timp pentru a merge des la scoala, ii poti recomanda un grup de discutii la nivelul intregii clase, prin care sa puteti pastra legatura mai repede si mai usor.

Evita sa discuti cu copilul tau despre neintelegerile care apar cu cadrul didactic. Acestea trebuie rezolvate intre voi. Este benefic pentru copil sa nu fie prins la mijloc si sa fie incurajat sa isi respecte cadrul didactic.

Daca iti dai seama ca ai gresit sau exagerat intr-o anumita privinta, nu ezita sa iti ceri scuze si 
sa clarifici situatia cat mai repede, pentru a nu declansa un conflict mai grav.

In comunicarea cu cadrul didactic, arata-i ca ii apreciezi experienta si pregatirea si ca ii iei in considerare parerile si recomandarile. Abia apoi exprima-ti contraargumentele, intr-o maniera cat mai calma. 

Gandeste-te in mod obiectiv la cauzele pentru care nu simpatizezi prea mult cadrul didactic: este vorba de actiunile sale, de temperamentul sau, de parerea pe care crezi ca o are despre tine sau despre copilul tau, de modul in care comunica cu tine? Uneori, parerile despre anumite persoane se formeaza in functie de impresii care nu sunt totdeauna corecte sau suficiente. Asadar, fii pregatit sa fii obiectiv in evaluarea cadrului didactic si dispus sa iti imbunatatesti parerea despre acesta.

Alte întrebări interesante