Istorie, întrebare adresată de andreeacoman0604, 8 ani în urmă

Considerați că avantajele aderării României în Uniunea Europeană a prezentat avantaje și dezavantaje? ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Voden
2

Bună!

   (✿◠‿◠)

 În urma semnării Tratatului de la Roma din anul 1957, statele membre ale Comunității (6 la număr: Italia, Franța, RFG, Luxemburg, Belgia, Olanda) au avut un ritm de dezvoltare mult mai mare față de celelalte state europene.

  Acest lucru a fost datorat relațiilor economice dintre țările membre, dar și datorită faptului că au fost desființate barierele vamale între membrii și a fost permisă libera circulație a produselor, persoanelor și capitalurilor.

   Știm că în anul 1989, în Europa de Est se prăbușește comunismul și este adoptată democrația (chiar și în România). După acest eveniment, statele din Europa Orientală văd ce se întâmplă în vest și vor și ele să adere la Comunitatea Economică Europeană (așa s-a numit Uniunea Europeană înainte).

**Mai sus am reamintit câteva aspecte importante pentru a te ajuta să înțelegi răspunsul mai bine, sperând că ele au fost deja dezbătute la orele de istorie.

Răspuns:

   Consider că aderarea României la Uniunea Europeană aduce multe avantaje acestei țări.

    În primul rând, economia s-a dezvoltat din ce în ce mai mult în ultimii ani, lucru datorat colaborării cu statele vestice, unde nivelul de trai este mult mai ridicat încă din perioada postbelică. În prezent funcționează o economie de piață bazată pe cerere și ofertă.

    În al doilea rând, din anul 1993, UE a decis ca toți cetățenii uniunii să se numească cetățeni europeni și să aibă dreptul să se stabilească, să învețe și să muncească în orice țară din Uniune.

    Să nu uităm faptul că, la sfârșitul sec. XX, democrația a fost impusă în Europa și de atunci s-a pus accentul foarte mult pe drepturile și libertățile cetățenești. Ba chiar în ultimele decenii au existat demersuri pentru legalizarea аvorturilor și acordarea de drepturi minorităților sеxuale. Deși nu toate statele membre au legalizat cele enumerate anterior, Uniunea pune mare presiune pe acestea.

    Așadar, aderarea României la UE a adus multe beneficii românilor, dar și teritoriului țării noastre.

#copaceibrainly


andreeacoman0604: Mulțumesc!!
Voden: Cu drag!
Alte întrebări interesante