Limba română, întrebare adresată de madaandree203, 8 ani în urmă

Continua compunerea dupa introducerea data. Alege un titlu corespunzator.
INTRODUCERE: Este o seara linistita de vara. Miruna, asezata comod in patul ei confortabil, priveste stelele care stralucesc asemenea unor lumanari aprinse.
Mos Ene, care ii dadea tarcoale pe la gene a reusit sa o atraga in lumea viselor. Cu pasi timizi, pe o poteca luminoasa, Miruna patrunde intr-o lume magica. Acolo....

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de BYBYbiu
1
Acolo privirea este furata către un castel minunat ,construit cu cele mai frumoase pietre prețioase.Langa castel ,Miruna vede un unicorn cu parul multicolor si un print frumos îl călărește. Ea se îndreaptă spre print și îl întreabă unde se afla și cum a ajuns din patul ei confortabil într-o lume asa de magica.Printul zâmbește și nu spune nimic și într-o fracțiune de secunda dispare subit.Miruna se uita la castel și se hotărăște sa intre și sa cutreiere acel castel minunat.La intrarea în castel ,ea a fost întâmpinată de un tunel făurit în cristale și cu o urma de faina jos,sugerând drumul pe care trebuie să-l facă. Ea se duce după urma de faina și da peste o încăpere imensa ,cu candelabre mari și cu o podea atât de strălucitoare încât nu te puteai uita la ea.Miruna era vrăjita de splendoarea acelui loc dar în același timp era și îngrijorată deoarece nu știa cum sa ajungă acasă,la familia ei mult iubita.Pe podeaua strălucitoare niște pași se aud iar Miruna este nelinișta. Neliniștea dispare când în fata ei apare printul cu care s-a mai întâlnit mai divreme. El ii zâmbește și se apropie de ea ,iar Miruna pare pierduta în ochii printului ,atât de albaștri,ca niște pietricele prețioase. Printul o ia de mâini și o roagă sa danseze cu el.Ea ,emoționată accepta și amândoi încep sa danseze domol,cu pași liniștiți și apăsați ,apoi pașii se transforma în pași grăbiți ușori și zburdalnici. Miruna se uita în ochii lui iar printul în ochii ei și simte ca s-a îndrăgostit și ca sufletul ei pereche se afla chiar în fata ei dar, liniștea se sparge când Miruna aude o voce cunoscuta și cu o lumina orbitoare în este acaparata privirea ...Miruna uimita,se ridica din pat și își da seama ca castelul,unicornul,poteca luminoasa ,chiar și Printul chipeș,toate făceau parte dintr-un vis.
...Iar despre vocea cunoscuta pe care a auzit-o în vis era vocea mamei care încerca să o trezească ca sa meargă la școală.




BYBYbiu: Coronița?
Răspuns de DariusV
1

Lumea Viselor

Este o seara linistita de vara. Miruna, asezata comod in patul ei confortabil, priveste stelele care stralucesc asemenea unor lumanari aprinse. Mos Ene, care ii dadea tarcoale pe la gene a reusit sa o atraga in lumea viselor. Cu Pasi timizi, pe o poteca luminoasa, Miruna patrunde intr-o lume magica. Acolo se aflau o multime de copii veseli care se jucau. Mos Ene i-a spus Mirunei sa isi doreasca orice , iar acesta ii va indeplini dorinta. Miruna si-a dorit sa conduca o masina reala , iar Mos Ene i-a daruit masina viselor ei. Dupa multe ore de joaca , Miruna i-a spus mosului:

- Ma poti duce inapoi acasa ? M-am plictisit de atata joaca !

- Bine , dar sa mai vi pe aici ! Eu te astept cu drag sa ne jucam din nou !

Dupa ce Miruna s-a intors acasa , s-a pus in pat si a inceput sa viseze.


madaandree203: multumesc
Alte întrebări interesante