Limba română, întrebare adresată de daria473, 8 ani în urmă

Coroana 100 puncte dar sa fie de 20 randuri ex 6

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anemonanan2016
1

Știți cum se zice "Să-ți sară norocu-n fața". Cam asa ceva este și aici.

Totul a început într-o zi de primăvară mai exact, Sfântul Patriciu (Saint Patrick în engleza). Nu obișnuiam sa cred în talismane norocoase care pot aduce noroc(trifoiul) , și în niciun caz în oale cu aur la capătul curcubeului.

Asta pana când am dat într-o pajiște, în timp ce ma jucam, de un trifoi cu patru foi, despre care se spunea ca este norocos. L-am luat, analizat, căci avea el ceva special. Nu degeaba toți copii s-au strâns în jurul meu să-l vadă. L-am luat acasă cu mine, unde m-am documentat. "Sunt doar povesti" mi-am zis.

Următoarea zi am plecat iar pe pajiște la joaca cu copii, am luat și trifoiul cu 4 foi. Ne-am îndepărtat din ce în ce mai mult, pana când ne-am trezit în mijlocul pajiști, încercând sa ne dam seama pe unde am venit. Pe deasupra a mai și început sa ploua! Minunat, trifoiul pare sa nu aibă efect. Eram deznădăjduiți, dar și UZI. Îmi închid ochii și strâng trifoiul în pumn. Se oprește apoi ploaia, apare soarele, și, totodată curcubeul. Am urcat pe el, și am alunecat ca pe un tobogan. În schimb, legendele nu-s în totalitate reale. Nu era o oala cu aur. Erau părinții noștri supărați, dar și ușurați, care ne-au dat bănuți din ciocolata. Ce coincidenta! Ma bucur ca a fost asa, ciocolata a fost foarte bună! Dimineața următoare trifoiul a dispărut. Oare îmi poarta noroc o singura data, l-am pierdut.... Sau a fost doar un vis? Stau și acum pe gânduri...

De atunci am început sa cred în noroc. Oricâtă ploaie ar fi în viata ta, sa nu îți pierzi speranța că va apărea un soare, care sa ți-o facă curcubeu!!

Știu, e prea lunga, dar o mai poți scurta, dacă vrei, desigur.

Alte întrebări interesante