Limba română, întrebare adresată de ralu5778, 8 ani în urmă

COROANAA
Redactează o compunere cu minimum 150 de cuvinte , în care motivezi apartenența la genul epic a fragmentului dat​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
62

Genul epic reunește textele în care autorul își transmite gândurile, sentimentele și ideile în mod indirect, prin intermediul personajelor și al acțiunii. Textul suport, "Fiul risipitor" de Radu Tudoran, se încadrează în specificul acestui gen literar.

In primul rand, narațiunea ca mod de expunere principal justifica apartenenta textului la genul epic. Întâmplările din text au o ordine cronologica:Eva rămăsese socata la vederea unui vagon mai diferit de celelalte, fiind și mai uimita în momentul în care a văzut un om viu pe marginea terasei Acesta a întrebat-o unde este maiorul, aceasta i-a răspuns, mai apoi stand de vorba Puțin. Eva ii spusese ca maiorul are musafiri, și nu a sosit în cel mai bun moment.

In al doilea rand, prezenta personajelor justifica, de asemenea, apartenenta textului la genul epic. personajele sunt:Eva, maiorul, I omul din vagon.

In concluzie, textul suport, "Fiul risipitor" de Radu Tudoran, se încadrează în specificul genului epic, îndeplinind toate caracteristicile acestuia.


Utilizator anonim: Aceasta nu e o compunere
Utilizator anonim: dacă nu sunt destule, mai poți adauga cateva cuvinte la rezumat, iar, la personaje, după maiorul, trebuia sa scrie "și omul din vagon"
Utilizator anonim: @noname57,o compunere de argumentare are o forma specifica, cu caracter/limbaj diferit de cel în care trebuie doar sa descrii( ceva anume, (unde ai nevoie de figuri de stil, imagini artistice, etc.) aici trebuie sa ai diferite argumente.
Alte întrebări interesante