Studii sociale, întrebare adresată de biancabucur, 8 ani în urmă

Creati un caz dupa urmatoarea idee:
Fii o persoana ambitioasa, urmeaza visele tale, nu pe ale altora.

(Adica un caz care sa se potriveasca cu ideea)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de katiikaty
1
Andreea și Irina, sunt doua prietene care au înțeles că doar prin intermediul iubirii, și-al empatiei pot construi o bariera automata, pentru ca relația lor să funcționeze. Într-o zi, când Irina a a venit la școală, n-a mai vrut s-o mai bage în seama pe Andreea, pentru că era geloasa ca luase note foarte mari la teste, iar colegii ei îi dădeau mai multa atenție ei, decât Irinei. Andreea a observat de ceva timp, acest fel de-a fi, al Irinei dar a concluzionat că ea nu are o certitudine verticala (adică un motiv, care să se poată subînțeleaga).
Visul Andreei era să ajungă o mare matematiciana, pentru că se pricepea tare mult la algebra și geometrie! Vroia să ajungă olimpica, dar a văzut că prietena ei chiar n-o susținea, și suportul temeinic pe care l-au adjuvat împreună, nu-și mai avea un punct liber consimțit. Andreea, era tot mai supărată, și nu înțelegea de ce Irina avea acest orgoliu irațional. Știa că erau cele mai bune prietene, dar acum totul s-a scurs în bătaia vântului. S-a dus într-o pauza, și și-a propus să discute serios cu ea. Irina i-a explicat că indiferent de notele și de diplomele pe care le obții, cea mai mare stridenta pe care trebuie să o obții este datoria de-ai reda iubirii toată demnitatea. I-a zis că Andreea a profitat de faptul ca era buna la matematica, doar ca să primească atenție, dar a uitat că adevăratul câmp experimental era să-i învețe și pe alți oameni cum e să știi esența cuvântului iubire.
Andreea a venit c-un argument: ,,Și-așa lumea este într-un plin război". S-a gândit că o să depună un efort inutil, și că nu toată lumea înțelege adevăratul consens al anumitor cuvinte. Excentric sau nu, mesajul acestei întâmplări vrea să dovedească că o viata trăită pentru alții e mai buna și mai calitativa decât o viață trăită pentru tine. O altă parte, consta că urmându-ti visurile redai preponderent puterii tale din interior o ambiție care să-i întărească conexiunile atât rațiunii tale cât și convingerea că doar onoarea servita unor probleme, și surse problematice le vei infesta aspirația că au o tematica ce doar Universul incinta o rezolvare.
SPER CĂ ÎȚI PLACE.

biancabucur: Foarte buna, multumesc
katiikaty: Mă bucur.
Alte întrebări interesante