Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Creați un text nonliterar și literar va roggg mult de tot dau coroana și inima❤️❤️

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de EdiNechita23
0

Răspuns:

Nonliterar:

Toamna:

Toamna este un anotimp ploios, plin de precipitatii scazute, de posibile intensificari ale vanului si ninsorii foarte scurte in apropierea anotimpului iarna depinzand de conditile vremii. In aceasta perioada frunzele se scutura de frunze, acestea prinzand culoare, iar copacii devin adaposturi pentru anumite specii de animale ce isi pregatesc culcusul pentru gerul de iarna ce urmeaza sa apara. In general in aceasta perioada agricultorii de fructe, precum strugurii au crestere constanta pe piata aceasta ducand la profituri pentru ei. Desigur nu in ultimul rand acest anotimp da startul unui nou inceput de gradinita, scoala, liceu sau facultate pentru copii, prescolari, scolari, tinerii sau adolescenti ce urmeaza sa aiba parte de inca un an de scoala.

Literar:

Toamna:

Toamna este anotimpul in care frunze aramii cad pe jos soarele palid isi lasa razele usor pe pamant, iar pasarile gologioase pleaca in tarile calde. Atmosfera din jur este de vis, iar codrul postit isi scutura copacii de frunzele lor ude de la ploile reci ce vin tot mai des. Toamna cea darnica insa nu ne lasa doar cu ploi lungi si friguri de iarna ci si cu minunatele ei roade, precum strugrii cei dulci si indragiti si frunzele ce formeaza un covor colorat de mama natura!

Sper ca te-am ajutat!

P.S.:Cel literar este de la un raspuns anterior de al meu! :)


EdiNechita23: Da, dar acelea sunt titlurile pt. fiecare text sau sunt cuvintele pe care trebuie sa le folosesc la cel literar?
Alte întrebări interesante