Crezi că un conflict între o singură persoană și un sat
intreg este dificil pentru ambele părți sau doar pentru
una dintre părți? Explică acest dezechilibru numeric
esecul repetat al părintelui Trandafir?
Răspunsuri la întrebare
Eu cred că într-un conflict în care participă o singură persoană și un sat întreg e foarte dificil pentru toți, dar în special pentru persoana care e singură.
Conflictul apare ca o contradicție între idei, interese sau sentimente. Dacă e să menționăm conflictul între părintele Trandafir și săteni, complicat a fost pentru ambele părți. Pentru săteni acest conflict era dificil pentru că ei erau nevoiți să se ascundă, să evite drumul pe care mergea părintele, iar când se întâlneau ascultau batjocură și mustrare.
Pentru părintele Trandafir acest conflict devenise dificil pentru că nu putea face față mulțimii și ideile sale nu erau susținute de nimeni. De asemenea este greu să ții piept unui sat întreg în care fiecare are viziuni și păreri diferite. În acest conflict, părintele Trandafir a suferit un dublu eșec, nici sfaturile sale nu au mers, nici când a încercat ceva mai aspru. Eșecurile au avut loc din cauza dezechilibrului numeric și din cauza că părintele nu era susținut de nimeni în ideile și sfaturile sale. Totuși acest conflict a ajuns la protopop și mai apoi la episcopie unde i-au dat dreptate părintelui Trandafir.
După aceasta părintele Trandafir nu a mai încercat să-și ajute sătenii, dar s-a apucat de gospodăria și problemele personale. Dar iată această decizie a sa a fost cel mai bine primită. Chiar dacă la început sătenii îl invidiau și îl discutau pe la spate, mai târziu totuși i-au urmat exemplu și s-au apucat și ei de lucru.
Într-un final acest conflict a avut urmări pozitive. Părintele Trandafir a devenit un om respectat și apreciat în sat.
Fișa de identitate a personajului principal din textul „Popa Tanda” o putem vedea aici: https://brainly.ro/tema/6306184
Succes!
#SPJ5