Biologie, întrebare adresată de mateitruica, 8 ani în urmă

crizantema - Familia din care face parte ; Descriere ( radacina, tulpina , frunze , flori , fructe, seminte). ; Importanta​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

  Crizantema este o floare perenă (trăiește mai mult de doi ani) care face parte din familia plantelor Asteraceae, ce conține și floarea-soarelui, păpădie , anghinare etc.


   Rădăcina sa este de tip țăruș , cu o rădăcină principală de pe care se desprind rădăcini mai mici.Tulpina sa este supraterană,erbacee și dreaptă. Frunzele ei se despart în subdiviziuni mai mici, uneori zințate. Floarea sa este viu colorată, deasă și bogată și poate dispune de mai multe capete de floare. Forma florii este diferită după cultivator. Fructul său este o achenă, un fruct uscat ce acoperă sămânța, care este brună și uscată, precum floarea-soarelui.
  Importanța sa este redată de sigiliul imperial al Japoniei, fiind o crizantemă aurie. În unele culturi, aceasta reprezintă și un simbol al morții , astfel fiind folosită la înmormântări sau puse pe morminte. Aceasta este importantă și prin faptul că frunzele sale sunt rareori folosite în bucătărie. Florile sale pot fi folosite ca un insecticid natural, fiind pulverizate pentru a obține piretină.



Mai jos ai atașată o imagine cu o crizantemă și două cu sigiliul imperial al Japoniei, pe o navă și pe pașaport.

Anexe:
Alte întrebări interesante