Istorie, întrebare adresată de biancaioanat, 9 ani în urmă

Cruciadele târzii reprezintă toate luptele domnitorilor români împotriva turcilor (dintre secolele 14-16) sau sunt doar unele lupte cu caracter religios? (bine, poate or mai fi luptat și alte state împotriva lor, dar mă refer exclusiv la români)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de olteanuionut89
0
Cruciadele acelea sunt lupte ale domnitorilor romani impotriva imperiului otoman. Au pornit la inceput ca fiind mobilizari cu caractere intr-un fel religios , dar aveau ca scop impiedicarea cresterii Imperiului otoman. Primul domnitor roman ce a dus o politica de cruciada a fost Mircea Cel Batran
Răspuns de spidie
1
Cruciadele sunt lupte religioase purtate de obicei in tarile non-crestine.
Cruciadele au fost purtate mai ales in tarile Orientului mijlociu, fiind organizate de tarile catolice (ex: Spania) din Europa Occidentala, in Epoca Medievala. O exceptie exista: Mircea cel Batrân, care organizeaza impreuna cu armata franceza si armata ungara o batalie contra turcilor la Nicopole, in Bulgaria.
Luptele domnitorilor români, as zice eu, nu se numesc cruciade, ci lupte de aparare a tarii impotriva navalitorilor otomani.

Utilizator anonim: luptele romanilor cu turcii nu aveau caracter religios; ele se datorau faptului ca turcii vroiau sa ocupe tarile romane (faptul ca turcii erau musulmani nu i faceau pe romani sa lupte diferit ca si atunci cand au luptat contra ungurilor la Posada sau a polonezilor la Codrii Cosminului)
Alte întrebări interesante