Matematică, întrebare adresată de anays333, 8 ani în urmă

Cu rezolvare neapărat ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andyilye
1

Explicație pas cu pas:

g)

1 - \frac{5}{14} = \frac{14}{14} -\frac{5}{14} =  \frac{14 - 5}{14} =  \frac{9}{14} \\

h)

- 4 \frac{2}{9} + \frac{1}{3} + 2\frac{1}{6} = -  \frac{4 \times 9 + 2}{9} + \frac{1}{3} + \frac{2 \times 6 + 1}{6}  \\ =  - \frac{38}{9} + \frac{1}{3} +  \frac{13}{6}  =  - \frac{38 \times 2}{9 \times 2} +  \frac{1 \times 6}{3 \times 6} +  \frac{13 \times 3}{6 \times 3}  \\ =  \frac{ - 76 + 6 + 39}{18} =  -  \frac{31}{18}

Răspuns de daria0707
0
Nu stiu Daca e Bn.jxjz
Anexe:
Alte întrebări interesante