Limba română, întrebare adresată de cebotarinicoleta44, 8 ani în urmă

Cum acționează părinții asupra alegerii profesiei tale.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ionandreea416
1

Răspuns:

Exista mai mulți părinți cu gândiri diferite unii pot sa te lase să-ți alegi singur meseria ta sau mai sunt alti care îți vor binele și să-ți aleagă ei cariera ta .Din punctul meu de vedere ar trebui să-ți alegi singur meseria pe care vrei și practici.

Explicație:

doresc coroana!!!

Răspuns de saddy2006
0

Răspuns:

Una dintre cele mai importante decizii pe care fiecare dintre noi le ia în viaţă este alegerea carierei. De această opţiune depinde în bună măsură sănătatea noastră mentală, emoţională şi fizică.

Într-o primă etapă, părinţii sunt cei care ne influenţează în ceea ce priveşte profesia.

De multe ori, părinţii îşi supraapreciază copiii şi se ajunge ca aceştia să se îndrepte către joburi care îi solicită intelectual şi fizic mai mult decât pot duce. De asemenea, sunt părinţi care îşi obligă copiii să urmeze aceeaşi meserie ca şi ei, indiferent de nivelul lor intelectual sau dacă le place sau nu.

Sunt şi părinţi care vor să îşi împlinească propriile vise prin copii.

Dacă ei nu au putut să fie medici sau artişti, îşi forţează copiii să meargă pe acest drum, în speranţa că aceştia vor reuşi acolo unde ei au eşuat. Sunt părinţi care îşi dau copiii la diverse sporturi, cum ar fi fotbalul, pentru că au impresia că se pot face bani uşor în acest fel.

Conflictele dintre părinţi pot influenţa, de asemenea, modul în care noi alegem profesia. Noi ne putem lupta cu argumentele părinţilor din această cauză sau, dimpotrivă, le putem accepta fără niciun fel de întrebări.

Important este ca părinţii să înţeleagă că tinerii trebuie să îşi aleagă cariera în primul rând în funcţie de ce le place să facă, pentru că se vor implica mental, emoţional şi fizic, iar randamentul  va fi maxim.

 

Explicație:

Alte întrebări interesante