Limba română, întrebare adresată de apostoandrei854, 9 ani în urmă

cum caracterizez personajul principal din orice opera


crissdyablonda: In primul rand dand la o parte ca ii opera epica sau lirica incepem cu :.......este personajul principal al...ca-i nuvela basm, fabula sau... din lectura ....titlul.. de....numele autorului. Apoi intram umpic in viata personajului spunand rolul acestuia in context, iar daca este vorba despre un personaj si apare in text si familia lui spunem cine este sotu,sotia,fica etc. Este caracterizat in mod ...direct sau indirect prin relati cu alte personaje limbaj comportament.... Spui trasaturi morale
crissdyablonda: sau fizice daca apar in text
crissdyablonda: Spui ce fel de persoana este din relati cu alte personaje, motivul pt care ajuta pe cineva sau cum se comporta cu cineva. Si poti spune cum esti limbajul , vulgar sau .... depinde..... sper ca te-am ajutat

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Thisisme
19
-In primul rand trebuie sa specifici din ce opera face parte si a carui autor apartine (precizand si volumul in caz ca il cunosti)
-Trebuie sa ii faci un portret moral (si fizic in caz ca ai putea deduce sau cunosti unele lucruri despre el).Deasemenea aici intra calitatile morale si fizice.
-Trebuie sa mai precizezi prin ce imprejurari apare personajul (De exemplu daca cunosti ca locuia intr-un sat (cu tot cu nume)....
-Iar in final ce ai avut de invatat de la acel personaj,sau cu o declaratie facuta de un critic despre autor sau chiar despre personajele autorului respectiv.
 
Răspuns de Rawan
25
Pai incepi a spune ca este un personaj principal feminin sau masculin , este caracterizat prin modalitatea directa (atunci cand autorul / naratorul il prezinta cu trasaturi , exprimate , desigur prin adjective ) sau modalitate indirecta ( personaj cu caracter  conturat  din felul de a vorbi , de a se  comporta , a reactiona , poate reiesi o  trasatura ca sinceritatea , blandetea , iubirea , rautatea , gelozia etc . din modul lui de a fi ) , dar pot fi prezente si ambele modalitati , de ce nu .  
 Poate are un nume sugestiv ce ii reprezinta una din trasuaturi sau poate fi , desigur , antonim cu realul caracter.  Poti sa spui daca este tanr , batran sa iei cateva exemple din text , sa spui daca e pozitiv , negativ , si desigur poti incheia spunand ca datorita faptului ca interactioneaza cu aproape toate personajele , apare in fiecare episod , este astfel personajul pozitiv , dar daca nu interactioneaza direct cu celelalte personaje , atunci actiunile lor se rasfrang , cu siguranta , asupra vietii personalitatii principale din opera . ♥♥♥ Un Paste Fericit !
Alte întrebări interesante