Istorie, întrebare adresată de dutza1902, 8 ani în urmă

Cum comentați faptul ca Hitler a încheiat un pact cu URSS în 1939, deși ura comunismul, pentru ca mai apoi s-o atace ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mustacila17
1

Deși ura comunsimul și Uniunea Sovietica,pactul molotov-ribentrop a fost în favorul Germaniei căt și Uniuni Sovietice.

În primul rănd din perspectiva sovietică,Polonia(tara care a fost atacata de amandoua),reprezenta o umilinta majora la adresa Uniuni Sovietice,datorită faptului ca URSS pierduse un război cu Polonia în 1920,prin care polonia dobăndeste teritorii din RSS Ucraina și RSS Belarus.

În al doilea rănd,pentru Nemti Polonia reprezenta un stat artificial creat după înfrangerea Imperiului German În Primul Război Mondial.Deci acesta trebuia îndepartat.

Ca urmare interesul era comun Uniunea Sovietica primea Estul Poloniei,iar un act secret al tratatului prevedea ca URSS sa primeasca Lituania Letonia Estonia(foste tări rupte din Imperiul Rus) cat și Basarabia și Nordul Bucovinei de la Regatul Român.

În schimb aceasta trebuia să recunoasca dominatia Germana asupra restului Poloniei și să ajuta Germania cu petrolul resursa de care Germania avea mare nevoie.

În concluzie tratatul era doar o solutie temporara a lui Adolf Hitler de a rezolva criza de petrol,în final atacând URSS pentru a nu fi nevoit să mai fie dependent de aceasta.

P.S dacă ti se pare că am scris prea mult poți să mai scurtezi.

Alte întrebări interesante