Limba română, întrebare adresată de Alexiairimia9, 9 ani în urmă

Cum de făcea argumentarea apartenentei la fabula? +Definiția fabulei.
Ms anticipat.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreiapopii12
2
 Fabula- specie a genului epic in versuri, cu caracter alegoric, in care autorul transmite o morala prin intermediul unor personaje, plane sau obiecte personificate.
 Opera literara ... este o fabula deoarece indeplineste particularitatile acestei specii literare.
 In primul rand, tema operei o constituie satirizarea unor defecte omenesti, precum.... . Din punct de vedere structural, textul prezinta o scurta naratiune desfasurata linear, la care iau parte personaje din lumea necuvantatoarelor/obiectuala. ( prezinti pe scurt actiunea). Morala este implicita(reiese din intamplarea propriu-zisa) sau explicita(fiind reprezentata de o secventa aflata la inceputul/sfarsitul textului + prezinti morala). In plus, coordonatele spatio-temporale sunt vag precizate iar intamplarile capata caracter de generalitate.
 In al doilea rand, prin intermediul alegoriei, sunt prezentate defecte omenesti puse pe seama necuvantatoarelor/obiectelor, portretul lor realizandu-se prin caracterizarea directa si indirecta. Astfel, ... e tipul omului ...., trasaturi ce reies din limbajul si atitudinea acestuia. ... e tipul omului ... aflat deobicei in antiteza cu cel dintai. Autorul isi exprima atitudinea critica fata de defecte infatisate, urmarind indreptarea acestora.
 In concluzie, se poate afirma ca textul ... apartine unei fabule in care autorul ... satirizeaza defecte omenesti precum .... prin intermediul personajelor personificate si al naratiunii alegorice.
 Sper ca am fost de ajutor :)))))

Alexiairimia9: Mersi mult.
andreiapopii12: Nici o problema
Alte întrebări interesante