Limba română, întrebare adresată de dyutzadia, 9 ani în urmă

Cum explic semnificatia unei secvente? Imi puteti da va rog o schema

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de redikus
172
Trebuie sa te referi la sentimentele transmise prin respectiva secventa, imaginile artistice (vizuale, auditive, olfactive) care se formeaza, figuri de still (explica-le) si o oarecare exxplicatie a citatului. Precizeaza eventual si ipostaza eului liric (daca exista) sau daca este o secventa descriptiva sau narativa. Da-mi o secventa si iti fac un exemplu ;)

dyutzadia: GENOVEVA: Nu te mai iubesc. Sunt fericita si eu, la randul meu.Ma simt libera ca pasarea cerului.MAXIMILIAN: Ura!Ura! Am scapat de iubire!
redikus: Aceasta secventa este reprezentate de discutia celor doua personaje. Genoveva isi impartaseste direct sentimentul de fericire, din cauza faptului ca nu il mai iubeste pe Maximilian. Acesta se bucura la randul lui. Se observa comparatia "Ma simt libera ca pasarea cerului" care face trimitere la faptul ca fata nu mai este presata de iubire, si poate fi libera. Exclamatiile "Ura! Ura!" accentueaza sentimentul de bucurie.
redikus: Daca este prea lunga, se poate scoate ultima fraza, nu e esentiala.
Bialoluta: In aceasta secventa se prezinta eliberarea pe care o gasesc personajele in despartire.Astfel Genova si Maximilian se simteau slabi deoarece trebuiau sa se iubeasca.Este foarte frumos sa scrii si de figuri de stil asa cum a scris si Redikus
dyutzadia: Multumesc
Alte întrebări interesante