Limba română, întrebare adresată de thebestboy188, 8 ani în urmă

Cum pot dovedi ca Opera Lacul de Mihai Eminescu este de Genul Liric

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Fedakyn
3

Mai jos iti voi da un exemplu in care iti voi scrie structura pe care ai putea-o urma in redactarea unei compuneri de genul demonstratie a apartenentiei la specie literara:


Alineat 1: Definitie (a genului liric in cazul asta)

Alineat 2: In primul rand in opera (Lacul de Mihai Eminescu) se poate observa eul liric care-si face simtita prezenta prin verbe si pronume de persoana 1 si a 2-a (daca ai mai invat si de celelalte modalitati prin care-si face simtita prezenta le poti scrie ex.: interogatii si exclamatii retorice) (dai exemple concrete din text). Autorul isi exprima viziunea, ideile si sentimentele in mod direct (aici oferi exemple concrete din text). In al doilea rand modurile de expunere se impletesc predomindand descrierea (subiectiva sau obictiva daca ai invatat) si monologul liric (daca exista). In text apar imagini artistice formate pe baza figurilor de stil (aici dai exemple concrete din text). Textul prezinta elemente de prozodie ritm (+ exemplu) , rima (+ exemplu) , masura a versurilor (+ exemplu) si organizare strofica.

Alineat 3: In urma celor precizate anterior opera (Lacul de Mihai Eminescu) apartine genului epic intrunind toate calitatile acestuia



Acesta este doar un exemplu, il poti structura diferit sau chiar sa si adaugi alte particularitati ale speciei literare pe care eu nu le-am precizat.

Alte întrebări interesante