Matematică, întrebare adresată de matachecarmen13, 9 ani în urmă

cum pot invata sa aplic formulele cat mai usor ? 


matachecarmen13: Pai incep cu formulele de calcul prescurtat
matepentrutoti: Cel mai bine ar fi sa le deduci. Astfel daca le vei uita, le vei putea demonstra. Daca doresti, iti demonstrez formulele uzuale.
matachecarmen13: as fi bucuroasa sa imi demonstrezi
radusss: [tex](a+b)^{2} =(a+b)(a+b)=aa+ab+ba+bb=a^2+2ab+b^2[/tex]
matachecarmen13: Multumesc
radusss: mai sunt si alte formule,daca vei sti sa dai factor comun,o sa aplici aceste formule si le vei intelege cu multa usurinta! Mult succes in continuare!
DiianaXD: Stiu si eu cateva formule: (a+b)^2 =a^2 + 2*a*b + b^2
DiianaXD: Scuze, am observat ca asta era scrisa mai sus :) Mai e si formula : (a-b)^2= a^2 - 2*a*b + b^2
matepentrutoti: Site-ul nu imi mai permite sa adaug formulele. O sa le scriu aici: (a+b)^2=a^2+2ab+b^2 ; (a-b)^2=a^2-2ab+b^2 ; (a+b)(a-b)=a^2-b^2 ; (a+b+c)^2=a^2+b^2+c^2+2ab+2ac+2bc.
matachecarmen13: Multumesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1
Apuca-te din clipa asta; treci prin toata materia, fa exercitiile tip; fa-ti o schema in minte cu ce este mai important si pe hartie a principalelor subiecte si a chestiunilor dificile; reia totul inca o data; repeta dimineat si seara tot ce ai invatat;
gata, la treaba! bafta si succes!
Răspuns de ilovechocolate
0
Incearca sa le gasesti o logica. Nu trebuie sa o inteleaga si ceilalti, pur si simplu sa iti gasesti propriul mod prin care sa le inveti si sa faci cat mai multe exercitii. Mai intai te poti uita la ele iar, cu timpul, o sa le retii si iti va fi greu sa le uiti. Poti sa le scrii de mai multe ori sau cand te plictisesti sa ncerci sa ti le amintesti. :)
Alte întrebări interesante